Az Édenpont zöld túrákról

Az Édenpont zöld túrák szabadban megvalósuló ismeretterjesztő és élmény túrák, kirándulások, séták. Jellemzői, hogy kis létszámúak, akár pár fősek. A túráid lehetnek pár órásak, vagy akár több naposak is, és elsősorban hétvégén vannak.

A túrára jelentkezők elsősorban a tudásodra, növény- állat- és helyismertedre lesznek kíváncsiak, és akkor választanak majd téged, ha azt látják, hogy tudsz olyat mutatni, mesélni, amit érdekes és egyedül azt nem tudják megismerni, felfedezni. Ha ezen a területen kiemelkedő ismereteid vannak, akkor túrád és te is népszerű leszel!

Íme egy jellemző látogató visszajelzés:

"Andrea végtelenül nyitott, színes egyéniség, nagyon jó volt vele túrázni, megismerni Őt. Gazdag a helyismerete, jó érzékkel és lazán kezeli az egyedi igényeket; igazi kuriózumok ismerője. Örömmel jövünk hozzá őszi, sőt téli túrára is!" 

Mit jelent
Zöld túra házigazdának lenni?

Édenpont Zöld túra házigazdájának lenni önálló programtervezést és túravezetést jelent. A túrád tartalmát te találod ki, te határozod meg a részvétel feltételeit, többek között a díját is, és te magad, önállóan tartod meg a programot.

Akkor érdemes jelentkezned, ha különösen sokat tudsz környezetedről, büszke vagy helyismeretedre, és szívesen adnál át tudást és élményt másoknak is. Jól bánsz emberekkel, és persze zöld túra házigazdaként programod megtartásával kiegészítő bevételhez is szeretnél jutni.

A látogatói jelentkezésekkel kapcsolatos összes feladatot, és túrád promócióját mi végezzük.

kertlatogatas_hazigazda_bemutakozas

Milyen túrával érdemes jelentkezned?

A zöld túrák célja elsősorban a kertkultúra és természeti értékeink megismertetése. Zöld túrákat vezethetsz különleges, vonzó természeti képződményekhez, tájakra, elhagyott kastélyok, kúriák vadregényes kertjébe, eldugott városi udvarokba, de akár inspiráló parkba, amelynek során megmutathatod környezeted kevésbé ismert részeit, élővilágát. A közönségünk nem vonzódik az extrém vagy fizikailag is megerőltető túrákhoz, inkább az idősebb vagy csalásdos résztvevőkre kell számítanod!

Olyan túrával érdemes megjelenned, ami teljesen egyedi, nélküled az érdeklődő nem jut el, vagy nem tudja egyedül felfedezni azt, vagy olyan információkat, történeteket tudsz, ami igazán élvezetessé teszi a látogatóknak a veled való túrázását.

Ha beszélsz idegen nyelvet, akkor kimondottan külföldieknek szóló programot is megjelentethetsz. Az Édenpont egyre ismertebb Finnországban és a német nyelvterületeken, így programodat egyre könnyebben fedezhetik majd fel más országok látogatói is.

Nem baj, ha a túrád esetleg más online felületen is elérhető, ha Feltételeinket elfogadod, akkor ez egy újabb lehetőség lehet programjaid promóciójára!

Zöld túra csatlakozási feltételek