Zen Tündérkert - élménybeszámoló

Flandera Tünde, 06 June, 2019 | Élménybeszámoló

Éreztem, hogy ez a kert más lesz, mint az eddig megcsodált, minden szempontból európai álomkertek itt, kicsiny hazánkban.

Lélekben felkészültem, vagy legalább azt hittem.

Az élmény, a hangulat minden várakozáson túltett.

zen japán szép nyitott kert

Egy varázskertben jártunk, ami a látogatható kertekhez képest picinyke (80 m2 mindössze) de micsoda emelkedett rezgésű, micsoda megkapó atmoszférájú, Teljesség kert!

virágos kert nyitott kert zenkert japánkert japánkert zen kert nyitott kert

Azoknak ajánlom, akik érdeklődnek a keleti filozófia iránt, érzékenyek a keleti gondolkodásra, keresik belső békéjüket, és elfogadják, hogy a kézzelfogható mögött létezik egy másik világ. Egy világ, ami tágasabb, kerekebb, tökéletesebb, és csendesebb, mint napi kis küzdelmeink színtere.

A kertbe fel egy szűk lépcsősor vezet – jelezvén: ez a tér elrugaszkodás a földi hétköznapokból egy másik világba, ahol az örökzöldek formája, színe, a kövek, a sziklák, óriás, vízmosta kavicsok, az elkorhadóban is lélegző fahasábok mesélnek. Mesélnek, az élet körforgásáról. Születés és halál egyazon létforma állomásai. A kertben elcsendesül a lélek. Házigazdánk óriási tudását osztotta meg velünk a keleti életfilozófiáról – szavakban. A kert ezt a tudást adta vissza, szavak nélkül. Hatalmasat lélegeztem, hogy átadjam magam annak a lebegő érzésnek, amit a kert nyújt, annak az óriási tiszteletnek, amit áraszt magából, főhajtás a legfőbb hatalmasság megtestesülése, a természet előtt. Ebben a kertben nem a virágok színpompája, nem a hatalmas gyűjtőmunka csodálata keríti hatalmába a látogatót, egyszerűen az a béke, az a mély tisztelet érinti meg, ami mindennek az alapja.

japán kert, örökzöld nyitott kert

Csupa szimbólum, mély, tapintható tisztaság, egyszerűség, ami körülvesz, és eltölt.

Ennek a kertnek ez a csodája: olyan érzés, mintha minden kő, minden tűlevél, ágacska, kicsiny lámpás ősidőktől fogva ott lenne, mert ott a helye, oda teremtették.

virágos kert nyitott kert zenkert japánkert japánkert zen kert nyitott kert

 

Szívből ajánlom a kertet azoknak, akik lecsendesülésre vágynak, a természettel összeolvadásra vágynak békében, nyugalomban, adnak maguknak egy lehetőséget a kilépésre a hétköznapokból.

Hálásan köszönöm a kert gondozójának (szándékosan nem írok tulajdonost), hogy beléphettünk ebbe a szentélybe! Hálásan köszönöm, hogy meghallotta a hívó szót, aminek nyomán a kert megszületett. Hálásan köszönöm a tea szertartást, ami éppúgy kiegészíti és része ennek a térnek, mint az összes elem, ami ott megtestesül.

 


Köszönjük a szerzőnek Flandera Tündének lelkes kertlátogatónknak az élménybeszámolót és a képeket.


Megnéznéd élőben is a kertet? Itt találod az aktuális időpontokat.

Ha kedvet kaptál saját élménybeszámoló írására, nézd meg nyereményjátékunk részleteit. 


We look forward to your comment!

Before commenting please log into your account!
Don't have an account yet? Create an account here