Rózsa, rózsa, rengeteg - Flandera Tünde élménybeszámolója

Flandera Tünde, 15 July, 2019 | Élménybeszámoló

Igazi álomkép elevenedik meg Decsen, ahol a virágok királynője az úr, milliónyi színben, formában, alakban és illatban. A házigazdák kézzelfogható szeretete és növények iránti tisztelete belengi a kertet. A rózsák láthatóan lubickolnak ebben a szeretetben, és egymás szépségét erősítve, versengenek: engem nézz, engem csodálj! Elmondhatatlan érzés ott lebegni ebben a varázslatban, a lélektől lélekig érzésben, együtt lélegezni a növényekkel…

rózsa lugas nyitott kert

Ám nemcsak rózsák találhatóak itt – övék ugyan a főszerep, de mellettük megbújik, vagy éppen kiemelkedik sok egyéb gyönyörűség.

Gyűszűvirágok emelik fel büszke, pompázatos fejüket a növénytakaróból, szinte kacagnak ránk: én is itt vagyok, lásd meg a csodát bennem is!

évelők és rózsák egy nyitott kertben decs

A szegélyeken bíbor ragyogásban a gólyaorrok puha párnái szelíden meghúzódnak, zsályák liláskék pici kis tornyocskái emelkednek ki és simulnak társaikhoz. Harmónia, finom pasztell árnyalatok mindenütt.

futó rózsa nyitott kert

A futórózsák egyszerű és mégis monumentális pergolái mind, mind a házigazda ügyes és szakavatott keze munkája. Kanyargó utak csábítanak a bekukucskálásra, illatos rózsa alagút alatt haladunk át, és még mindig újabb és újabb meglepetésre eszmélünk. A rózsák tövében picinyke fehér táblán a fajta neve, segítség az eligazodásban, kedveskedés a látogatónak, hiszen házigazdánk tiszteletet parancsoló tudással nevezi meg minden „gyermekét”.

A kerítésre pompázatos klematiszok kapaszkodnak, színük, szirmaik törékenysége megdobogtatja a szíveket. Mindenhol béke, nyugalom és szépség, a földi paradicsom egy parányi szeglete, ami most megnyílt számunkra.

Hálásan köszönöm, hogy betekinthettem ebbe a fenséges csodába, mély tisztelettel adózva a tulajdonosok hatalmas gyűjtőmunkájának és természet szeretetének.

madáritató egy nyitott kertben decs

Szívből ajánlom mindenkinek, annak is, aki nem rajong a rózsákért – mert itt aztán rabul ejtik majd, és annak is, aki rózsarajongó, mert ennyi szépséget együtt látni ámulat!

Külön köszönet illeti a háziasszonyt, isteni finom réteséért, amit nekünk készített, és minden segítségéért, tanácsáért, amit a rózsák beszerzéséhez, gondozásához adott számunkra.


Köszönjük a szerzőnek Flandera Tündének lelkes kertlátogatónknak az élménybeszámolót és a képeket.


Megnéznéd élőben is a kertet? Itt találod az aktuális időpontokat.

Ha kedvet kaptál saját élménybeszámoló írására, nézd meg nyereményjátékunk részleteit. 


We look forward to your comment!

Before commenting please log into your account!
Don't have an account yet? Create an account here