1 éves az Édenpont

Rácz Péter, 04 October, 2018 | Edenpont insight

Előbújtunk!

Taa-daam. Eltelt egy év! De milyen év! Izgalmas, újdonságokkal teli: ugyanis tavaly októberben indítottuk útjára új weboldalunkat! Egy évvel ezelőtt, érthető okokból, tele voltunk várakozással, és csak reméltük, hogy az újításaink találkoznak majd igényeitekkel. Olyan volt ez az élmény, mint amikor egy új magot kapunk, elvetjük, és alig várjuk, hogy előbújjon. Ilyenkor minden levélkének örülünk, minden centi növekedés már világraszóló eredmény! Így voltunk ezzel mi is!

Maradva a hasonlatnál, mint minden kényes növényt, így az új weboldalunkat is megtalálta egy csomó bug (bogár). De jól jött volna valami varázsspray! Mivel ilyen sajnos nincs, maradt a „bio” módszer: egyesével irtottuk az oldalon a bugokat, a hibákat. Néha egész invázió volt, alig jutott időnk arra, hogy az új programokkal és a kérdéseitekkel foglalkozzunk. Néha azt hittük már győztünk, de aztán lett helyette újabb javítandó. Ezúton is elnézést kérek azoktól, akiknek ezek a hibák esetleg késedelmet, kellemetlenséget okoztak, és köszönet a vevőszolgálatnak, mert minden hibát egyedileg is orvosolt!

Azóta a „növényünk” szépen fejlődik, virágzott is, és reméljük jövőre még erősebben fog burjánzani!

edenpont

Honnan ez a bizakodás? Eleve a kertész mindig optimista, különben nem ültetne semmit. De azért itt most többről is van szó!

 

Sztárjaink lettek!

Pár hónap alatt az Édenpont nyitott kertekbe és más kerti programokra látogatók száma több, mint 1,500-ra nőtt, és persze a programok és időpontok száma is gyorsan gyarapodott, és hamar meghaladta a 200-at. Néhány program és kert igazi sztárrá vált: Uliczki Dóra kertje A Titkos kert, vagy Sinka Erika Zöld pagony kertje. Szeretnék nekik innen is gratulálni méltán elért népszerüségükhöz és a többi látogató nevében is megköszönni, hogy megosztották csodás kertjük élményét.

Az tény, hogy az Édenpont Magyarország egyik meghatározó kerti programokat kínáló platformja lett. A mennyiség mellett a fejlődés egyéb téren is megmutatkozott.

Talán az egyik legnagyobb újdonságunk az volt, hogy a kertlátogatások mellett lehetőséget teremtettünk más programok megjelenésére is, amelyek akár kertészeti tudásunk bővítésére, a természet jobb megismerésére irányultak, vagy egyszerűen csak kellemes hétvégi élményt kínáltak. Akik megtisztelték házigazdáinkat, és részt vettek ezeken a túrákon, rendezvényeken, nem csalódtak. Valóban különleges, személyes élményt, ismereteket kaptak. Pozitív visszajelzéseik megerősítettek minket, hogy van igény az ilyen csöndesebb, barátibb, tartalmasabb programokra is.

Persze nem minden program talált célba. Mint minden újdonságnak, így sok új programötletnek is idő kell. Többet vártunk például a kertzenei rendezvényeinktől, de adunk jövőre neki még egy esélyt.

 

Mi lesz jövőre?

A programkínálat bővítésében még rengeteg lehetőséget látunk. Sok remek kerttel, kertészeti és túra ötlettel találkozunk, de a megjelenést sokszor megakasztja, hogy kicsit félszegek vagyunk.

Ezért kérem a segítségeteket: vegyetek részt ti is a szervezésben, bíztassátok ismerősötöket, akinek szép kertje, kiemelkedő tudása, természetismerete van, hogy fogadjon látogatókat, vagy szervezzen programot.

És ezzel mindenki csak jól járna. Hiszen programot tartani, tudásunkat átadni, alkotásunkat bemutatni igazán felemelő érzés, és persze résztvevőként páratlan, különleges élmény. Én a saját kertem bemutatását mindig izgulva várom, és minden kertlátogatás rendkívüli módon inspirál, hogy kertemet jövőre még szebbé és érdekesebbé tegyem. Hiába, jó érzés adni, és jó érzés találkozni olyanokkal, akik élvezni szeretnék a szépet és jót!

Mindenkinek kívánok a szezon hátralévő programjain tartalmas kikapcsolódást, jó tapasztalatgyűjtést és még több hasznos programot, a házigazdáknak pedig sok látogatót.

Boldog szülinapot Édenpont!

Üdvözlettel:

Rácz Péter

Édenpont alapító


We look forward to your comment!

Before commenting please log into your account!
Don't have an account yet? Create an account here