Ehető, iható, gyógyító-fűszerező növények

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Nagykörű

Event's features

Event's description:

A teljesen hétköznapi, mindenki által ismert zöldségek felhasználása lehet más is, mint ahogy az édesanyánktól tanultuk. Vannak rendhagyó feldolgozási lehetőségek is, csak esetleg eddig nem gondoltunk rá.

Aki szeretne ismereteket szerezni a sokféle fűszer- és gyógynövényről, a különleges hazai és egzotikus gyümölcsökről, annak érdemes meghallgatni a tulajdonos előadását a kertjében nevelt növényekkel és feldolgozásukkal kapcsolatos ismeretekről.

Az előadás főbb témakörei

  • Gyógyító növények
  • Permetszerek készítése növényekből
  • Mit hova ültessek
  • Fűszernövények egyszerű termesztése és felhasználása
  • Világkonyha a kertem növényeiböl
  • Készítsünk üdítő italokat
  • Különleges zöldségnövények termesztése és felhasználása
  • Savanyítsunk egyszerűen
  • Gyümölcsök téli eltevése

Szó lesz a elkészítési módokról, a tartósításról, savanyításról is. Többek között bemutatásra kerül a „Zerge szarv” savanyítása - ami Kanadából került hozzánk, és nem marad ki az okra bemutatása sem.

Az előadást fedett helyen, de szabad levegőn hallgatják meg a részvevők, kb. 2 óra időtartamban. Ezt követően történik a kert látogatása kb. 2 óra, ahol a több száz növényritkaság, a hazai zöldségek és gyümölcsök termesztése történik.

Type:
Botanical knowledge enhancement, Gastronomic program

Specialities

A rendezvény résztvevőinek a kert terményeiből készült kóstolóban is részük lesz, és különleges - a kert növényeiből készült - italokat is kipróbálhatnak.

Event's host

Grósz Tamás, a  program házigazdája és a kert tulajdonosa, 1990 óta foglalkozik különleges növények termesztésével. Kertjében kizárólag olyan növények találhatók meg, amik termesztése ezen az éghajlaton is megvalósitható. Elsődleges célja, hogy bemutassa, megtermelhetők minden különösebb befektetés nélkül olyan növények is, amik a köztudatban ismeretlenek.

Reviews (2)

15 July, 2019

Nagyon jól éreztük magunkat a kertrendezvényen,ami Nagykörűben volt,Grosz Tamásnál! Számunkra ismeretlen növényeket ismertünk meg,hasznos tanácsokat kaptunk az ültetéstől,a termés eltevéséig! A házigazdák minden kérdésünkre kimerítő választ adtak,kaptunk kóstolót is az udvarukban található gyógy- és fűszernövényekből...Sikerült vásárolni is az általuk elkészített befőttből,savanyúságból,szörpből.Ősszel mindenképpen visszatérünk!! Anikó

21 August, 2018

A kert nagyon érdekes növényeket rejt, a házigazdák kedvesek, készségesek voltak. Sikerült növénymagokat, különleges savanyúságokat, lekvárokat, házi termékeket beszereznünk. Biztosan részt veszek más kertlátogatásokon is. Erzsi

Further information

Az utolsó fotókon az okra és a zerge-szarv növény, illetve savanyitott változatuk látható. 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.