Kertünk kialakítása – Növénykiültetések tervezése

Budapest

Budapest II.

Event's features

Event's description:

Ezt a képzést azoknak a kerttulajdonosoknak ajánlom, akik izgalmas növénykiültetésket szeretnének a ketjükben, és ehhez elméleti és gyakorlati fogódzókra van szükségük.

Egészen kezdőként is elindulhatsz a képzésen, de ha már évek óta alakítod a kerted, és eleged van a sok próbálkozásból, akkor ez a tanfolyam neked is szól.

A foglalkozás végére tudni fogod, hogyan készíts növénykiültetési tervet. Ezek alapján nekivághatsz a beszerzésnek, az átültetésnek, vagy ajánlatokat kérhetsz ennek megvalósítására. Jobban érted majd az egyes megoldások hatásait, és határozottabban eligazodsz a növények világában.

A képzés tematikája:

A foglalkozás tartalmaz egy bevezető előadást, amelyben a növénytársítások szempontjait ismerheted meg, példákat elemzünk, hogy jobban megértsük, mi teszi látványossá a kiültetéseket, és rajzolunk is kicsit. A foglalkozás házi feladattal zárul, amellyel kapcsolatban visszajelzést küldök majd neked.

Részletes programot lentebb az Egyéb információk alatt találsz!

Ez a képzés része a Kertünk kialakítása – Felméréstől a megvalósításig 8 modulos teljeskörű képzésnek. 

Type:
Botanical knowledge enhancement, Courses, DIY

Specialities

A képzés helyszínéül az Édenpont kertlátogatások programjában szereplő Angol tradíciók alapján kert szolgál, amely így folyamatos inspirációt is ad a képzés során. (Meleg fűtött nappaliban tanulunk, de szükség szerint kimegyünk a kertbe is megnézni mindazt, ami az adott témába vág.)

Event's host

Rácz Péter

English Gardening School (London, Chelsea) CGD 1998 elvégzése után 2017-ig, több mint 18 éven át voltam kerttervező és kertépítő. Ezalatt az idő alatt több mint száz kerttervet készítettem, és vettem részt azok megvalósításában. Munkáimba itt tudsz belenézni.

See all

Reviews (8)

02 December, 2019

Nagyon köszönjük a színvonalas oktatást, és a tananyagot is, amit elküldtél. Nagyon jó volt látni a kertedet is, igazi mestermunka. Visszajelzések: csak jót mondhatok. Egyedül azt sajnálom, hogy az előadássorozatból nem lehet külön is menni (pl. a térkialakításra). András

05 April, 2019

Köszönöm szépen az érdekes és hasznos foglalkozást. Most már nagyobb önbizalommal és tudással fogok neki kezdeni a kiválasztott kertrészlet megtervezéséhez.Sokkal világosabban látom, hogy mi mindenre kell majd figyelnem a beültetés kialakításánál. Tetszett az is, hogy a csoport tagjai aktívan részt vehettek a tervezési lépések megismerésében. A szép szemléltető kert képek is nagyon tetszettek. A szünetekben nagyon finom harapnivalót, kávét és üdítőt kaptunk. Köszönettel: Vozáry Eszter

28 February, 2019

Nagyon jó volt belekukkantani egy teljesen más tudományba, abszolút felüdülést jelentett számomra. Érdekes volt hallani, mennyi minden lehet meghatározó egy ágyás, egy kert megtervezésében, hogy mennyi mindentől függ, jól érezzük-e magunkat az "épített" kerti környezetben, hogy ez lenyomata saját személyiségünknek.
A legnagyobb tanulsága a múlt heti programnak számomra: légy harmóniában önmagaddal, a körülötted levő emberekkel, és légy alázatos a természettel, tiszteld, és a kerted ezt visszatükrözi.
Köszönöm, hogy beengedtetek a házatokba, az életteretekbe. Gabi észrevétlenül segítette a csapat jó közérzetét, nagyon figyelmes vendéglátó volt. Külön köszönöm a receptet. Judit

Further information

Részletes tematika

A növények szerepe a kertben – Növényválogatás szempontjai: színek és formák – Növénytársítások: harmónikusés kontrasztos megoldások – A fenntartás szerepe – Tervezési feladat: növénykiültetés terv elkészítése

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.