Kertfotózás és növényfotózás fortélyai

Pest megye

Budajenő

Event's features

Event's description:

Ezt a fotósképzést azoknak a hobbyfotósoknak ajánlom, akiket rabul ejt a kert és a növények fotózása, és szeretnének látványos, egyedi és lenyűgöző képeket alkotni.

Áttekintjük a képalkotáshoz szükséges technikai ismereteket az objektív megválasztásától kezdve a megfelelő képkivágás megtalálásán át az utómunkálatokig. Kipróbálunk több megvilágítást, beállítást és elemezzük azok hatását az eredeti elképzelés szempontjából.

Nem baj, ha kezdő vagy és nem rendelkezel a legmodernebb készülékkel. Megmutatom, hogy a jó képhez elsősorban nem technikára van szükséged.

A képzés további részletes programját az Egyéb információk alatt találod!

Type:
Courses

Event's host

Rácz Péter

Kerttervezőként szinte kötelező volt növényfotókat és kertfotókat készítenem, ezért amatőr fotósként részt vettem Clive Nichols workshopján (London) még 2004-ben, amely segített, hogy valóban arra „fókuszáljak”, ami igazán lényeges.

English Gardening School (London, Chelsea) CGD 1998-as elvégzése után 2017-ig, több mint 18 éven át voltam kerttervező, és ez alatt munkáinkat fotóztam elsősorban referencia céllal, amelyeket itt tudsz megnézni.

E kettősség segít abban, hogy tudjam, mit fotózzak, és hogyan jelenítsem meg azt. Fotóimban, ahogy a kerttervezésben is, a természetesség megmutatása vezérel.

Reviews (3)

16 September, 2019

Az egész nap kitűnő hangulatban telt, a házigazdák rendkívül kedvesek és közvetlenek voltak. A gyakorlatban tudtuk megtapasztalni a fotózás eme ágának rejtelmeit, és bizony rácsodálkozni arra, mit is jelent egy-egy beállítás megváltoztatása a kész "műre". Péter nagy lelkesedéssel és átéléssel adja át tudását, és ebben a környezetben nagyon gyorsan újra gyermekké válhatunk.
Köszönöm ezt a csodás napot, igazi élmény volt!

22 October, 2018

Köszönöm szépen a jó tanácsokat meg mindent, nagyon hasznos és élvezetes volt a tanfolyam.V.M.

21 October, 2018

Köszönöm az anyagot, s egyáltalán az ötletet, hogy ilyen közvetlen módon lehetett növényfotózást tanulni. Külön köszönet a kedvességetekért, s hogy a saját otthonotokban, kertetekben kínáltatok erre lehetőséget.
Nagyon köszönöm a sarkantyúkás fotóért a dicséretet, bizony hasznos minden diáknak a dicsérve bátorítás, mikor botladozó lépteivel útnak indul...
És nagyon-nagyon köszönöm a másik képről az elemzést. Hú de jó lenne, minden képet így végig elemezni! Meg fogom próbálni ezt a télen tényleg minden fotónál, hogy tavaszra már kicsit tisztuljon a kép bennem, és legyen némi sikeres tudatosságom, sőt tudatos sikerességem. Én nem vagyok egy bátran praktikus ember, de ezen a két napon nagyon sokat kaptam. Sz.V.

Further information

A kertfotózás tematikája:

Az elméleti bevezetőt konkrét gyakorlat követi, amely a képzés helyszínéül szolgáló Angol tradíciók alapján nyitott kertben lesz. Kipróbálunk különféle módszereket, és elemezzük az így készült képeket.

Főbb témakörök:

Téma kiválasztása – A kép elképzelése – Felszerelés kiválasztása, technikai ismeretek – Megvilágítások, napszakok, tónusok – Mélységélesség szerepe a kertfotózásban és a növényportré készítésben - Mozgás, szél, időzítés – Kiegészítők, szűrők és effektek.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.