Tökök és virágok őszi összhangja a kertben és a konyhában

Fejér megye

Velence

Event's features

Event's description:

A kertlátogatás után az őszi kert ehető virágaiból készült finomságokat kóstolunk. Foglalkozunk . A sós és édes virágos csemegéken keresztül bepillanthatunk a a tökök és ehető virágok különleges kulináris világába. Ötleteket kaphatunk a kert őszi dekorációjához, valamint a kertünkben található virágok felhasználásához, tartósításához. Szellemi táplálékként szemezgetünk egy kicsit a "virágirodalomból" is.

A részletes programleírást a Egyéb információk szakaszban találod.

Type:
Gastronomic program

Event's host

A program házigazdája Halmos Monika, az ehető virágok ismerője, a Virágkonyha című műsor szerkesztője, gasztronómiai szakíró. Bővebb információt itt találsz róla

Reviews (1)

15 October, 2018

Nagyon jól éreztük magunkat, meseszép a kert és az ételek szuperek voltak! :)
Köszönjük! Balázs és Adrienn

Further information

A program során ezek az élmények várnak:

A kertlátogatás során Dóra végig kalauzol kertjében A Titkos kertben, mesél növényeiről és a kertjének kialakításáról, és aktuális dekorációjáról is.

A virágkostóló részben Halmos Monikával beszélgetünk arról, melyek az ehető virágok a kertben, mire érdemes figyelni a termesztésüknél, melyiket, mikor érdemes "szüretelni". Hogyan tehetjük el a kedvenc virágokat későbbre, télire - egyáltalán, eltehetjük-e? Mire használhatjuk, melyek a fűszerezésre, színezésre alkalmasak, melyeket tehetjük salátába? Milyen virágokat tölthetünk, süthetünk?

Kalandozunk kicsit a "virágtörténelemben", milyen rögös út vezetett az arisztokratikus kastélykonyhákból, a paraszti kertekből a mai csúcsgasztronómiába és a reformkonyhába. Miről írtak kétszáz éve a szakácskönyvek, és mely virágos receptek azok, amelyeket már ókor embere is készített? Hihetünk-e az interneten százával közzétett virágos recepteknek?

Kóstolunk: előbb a kertben: ahogy ismerjük a virág színét, illatát, bársonyosságát vagy éppen haragos durvaságát, ugyanúgy az ízével is érdemes tisztában lenni. Kóstolunk virágot édesen, sósan, tésztába sütve, cukorba forgatva, salátaként, de legfőkébb most a tökökbe bolondulunk!

Elmerülünk egy kicsit a virágos irodalomban: mert a regények is tartogatnak remek történeteket, drámába ágyazott virágos recepteket - virágos és kerti irodalom Alphonse Karr kis francia kertjétől az emigrációban író Hock János lelkész virágmeséin át egészen a kortárs Virágzabálókig.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.