Gyógynövényes praktikák

Zala

Nagylengyel

Event's features

Event's description:

text

Type:
Botanical knowledge enhancement, Handicraft event, Courses

Specialities

Babosdöbrétén évszaktól függően találhatunk többek között lándzsás és egyéb útifüveket, melyekből szárítmány vagy szirup készíthető. Frissen használható sebekre, vagy ha a cipő feltörné a lábunkat, teának és szirupnak megfázásra, torokgyulladásra. De a légúti tünetes allergiára is kíváló.

A fekete nadálytő rossz hírű növény, legalábbis ami a belsőleges fogyasztást illeti, pedig könyvekben találni rá példát, hogy a levelét bizony ették panírozva is! Rossz hírét egy másik, Amerikában honos nadálytőfajon végzett kétes kutatásnak köszönheti. Kiássuk a gyökerét (de ha éppen nem tavasszal vagy ősszel van rá szükség, a levele is felhasználható kisebb hatóanyag tartalommal), és  csak közvetlenül felhasználáskor vágjuk meg. Zúzódások, törések, gyulladások kiváló kezelője.

Megtalálhatjuk még a cickafarkot, pásztortáskát, galagonyát, orbáncfűt, pettyegetett tüdőfüvet, csalánt, galajt,  gyermekláncfüvet, bodzát, csipkebogyót, zsurló fajokat, diót, párlófüvet, katángot, hársat, vérehulló fecskefüvet, aranyvesszőt, fagyöngyöt, mentát, madársóskát, fenyőgyantát.

Event's host

Friss Antónia

Fitoterapeuta, gombaszakellenőr vagyok, agrármérnök végzettséggel. Rendszeresen vezetek falunapi és magán gyógynövénytúrákat, tartok workshopokat, valamint gombás témájú előadásokat. 

Places to see nearby

Zalaegerszegen a falumúzeum, a kilátó és az Azáleás völgy is kihagyhatatlan látnivaló.

Reviews (3)

19 March, 2019

Nagyon örülök, hogy eljutottam erre a programra. Házigazdánk, Antónia, felkészült tudású és szÍvesen válaszolt kérdéseinkre. A gyógynövények alapos ismerője, akitől kedvessége miatt is, bátran kérdezhettünk. Gyűjtöttünk jónéhány gyógynövényt, készÍtettünk krémet sebekre, zúzódásokra. Útravalót kaptunk a további ismereteink bővÍtéséhez. Remélem, még máskor is lesz szerencsénk találkozni.
Erika

11 March, 2019

Régen volt már ilyen kedves fogadtatásban részem. Antónia rendkívül felkészülten, óriási türelemmel vezette a napunkat. Sok hasznos dolgot tanulhattunk. Bármikor nagyon jó szívvel fogok gondolni rájuk.

11 March, 2019

Nagyon jó volt. A házigazda nagyon jó volt felkészítve és nagyon jó szaktudása volt. H.Marika

Further information

Szeptemberi program tudnivalói:

Egy kis kirándulással kezdünk, összegyűjtünk kosárkákba mindenfélét, amit egy kis gyógytea kíséretében átbeszélünk majd töviről hegyire.  
A kertben is sok komló, cickafark, útifű, csalán, borostyán, bodza, fagyöngy, fenyők találhatók, és a szilva, alma, szőlő, szeder és körte is érik majd, amiből lehet majd csemegézni. 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.