Rózsák és kisérő növényeik metszése

Fejér megye

Székesfehérvár

Event's features

Event's description:

Sorry, only Hungarian guide available

Rózsák és kisérőnövényeik metszése. A metszés általános szabályai, a rózsák, klematiszok és hortenziák csoportositása, eltérő metszési szabályainak bemutatása vetitett előadás formájában, ezt követően metszési bemutató.

 

Type:
Botanical knowledge enhancement, Courses
Features:
Disabled access

Specialities

Kedvező időjárás esetén az előadáson elhangzott metszési tudnivalókat a házigazdák díszkertjében a gyakorlatban is bemutatjuk.

Event's host

Varga Ágnes agrármérnök

See all

Reviews (4)

25 February, 2019

Nagyon élveztem a rózsametszés oktatást. Ez volt az első édenpontos eseményem, de biztosan lesz még. B. Péter

24 February, 2019

A képzésen rengetek hasznos új ismeretet szereztem. Alig várom már a tavaszt, hogy otthon a gyakorlatban is kamatoztathassam a megszerzett tudást. A házigazdák rendkívül kedves emberek óriási szakmai ismerettel és tapasztalattal. A kerten látszik a gondos, hozzáértő kezek munkája. A kérdéseimre is - amik nem csak a képzés témájához kapcsolódtak - hasznos információkat kaptam, köszönet érte. A frissen sült pogácsa, almás süti csak hab a tortán. Mindenképp terveim közt szerepel visszajönni ide, amikor teljes pompájában van a kert.

24 February, 2019

Egész nap, sőt ma is a tegnapi előadás-kert-bemutató körül forog az agyam, annyira nagy hatással volt rám Ágnesék előadása, kertje. Akinek van vonzódása az "ilyesmihez", annak csak ajánlani tudom. Most még "csupasz" a kert, de a rózsák metszését így jobban lehetett tanulmányozni, habár nagyon szeretném majd látni ezt a kertet teljes nyári pompájában is, ha tudok, elmegyek majd megint. Az előadások is, a bemutató is nagyon hasznosak voltak, szorgosan jegyzeteltem, remélem, tudom majd használni az idei metszéseknél. A kertben az is nagyon tetszett, hogy nagyon lehetett érzékelni a minden négyzetcentiméterre odafigyelésüket, a sok-sok munkájukat és jó volt olyanokkal beszélgetni, akik tényleg "csinálják" is a kertet a gyakorlatban. Köszönöm, ja és persze a finom meleg pogácsát, a finom-meleg-hangulatos télikert élményét is!

Further information

A képzés tematikája:

  • a metszés általános szabályai
  • a rózsák csoportosítása fejlődésük alapján. Az eltérő típusok (teahibridek, bokorrózsák, futórózsák, magas törzsűek, egyszer nyílók, többször nyílók stb.) tavaszi és vegetációs időben történő metszésének bemutatása 25 vetített képen.
  • klematiszok metszése: a három metszési mód bemutatása 6 vetitett képen
  • rózsák ápolása, gondozása
  • kártevők felismerése
  • kártevők elleni védekezés módszerei

A kertről részletesen olvashatsz az alábbi blogunkban: Rózsák és társaik

Ha szeretnéd meglátogatni, a programot Évelők és rózsák társaságában név alatt találod.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.