Rózsák és kísérőnövényeik metszése

Fejér megye

Székesfehérvár

Event's features

Event's description:

Sorry, only Hungarian guide available

Rózsák és kisérőnövényeik metszése. A metszés általános szabályai, a rózsák, klematiszok és hortenziák csoportositása, eltérő metszési szabályainak bemutatása vetitett előadás formájában, ezt követően metszési bemutató.

 

Type:
Botanical knowledge enhancement, Courses
Features:
Disabled access

Specialities

Kedvező időjárás esetén az előadáson elhangzott metszési tudnivalókat a házigazdák díszkertjében a gyakorlatban is bemutatjuk.

Event's host

Varga Ágnes agrármérnök

See all

Reviews (5)

23 March, 2020

Március 14.-én jártam Ágnes és Lajos rózsametsző előadásán. Az otthonukba belépve már finom pogácsa illat lengte be a házat. A házigazdák próbálták átadni nekünk magas színvonalon szaktudásukat. Érthetőbb volt így, mint itthon a laptopomon olvasgatni, főleg, hogy a saját kertjükben élőben is láthattuk, a nappaliban tanultakat. Mikor délután hazaértem gyorsan a saját rózsáimat is megmetszettem, ahogy délelőtt tanultam!
Szívesen hallanék még előadást a házaspártól a komposztálásról, veteményezésről, gyümölcsfák metszéséről is.... H.

25 February, 2019

Nagyon élveztem a rózsametszés oktatást. Ez volt az első édenpontos eseményem, de biztosan lesz még. B. Péter

24 February, 2019

A képzésen rengetek hasznos új ismeretet szereztem. Alig várom már a tavaszt, hogy otthon a gyakorlatban is kamatoztathassam a megszerzett tudást. A házigazdák rendkívül kedves emberek óriási szakmai ismerettel és tapasztalattal. A kerten látszik a gondos, hozzáértő kezek munkája. A kérdéseimre is - amik nem csak a képzés témájához kapcsolódtak - hasznos információkat kaptam, köszönet érte. A frissen sült pogácsa, almás süti csak hab a tortán. Mindenképp terveim közt szerepel visszajönni ide, amikor teljes pompájában van a kert.

Further information

A képzés tematikája:

  • a metszés általános szabályai
  • a rózsák csoportosítása fejlődésük alapján. Az eltérő típusok (teahibridek, bokorrózsák, futórózsák, magas törzsűek, egyszer nyílók, többször nyílók stb.) tavaszi és vegetációs időben történő metszésének bemutatása 25 vetített képen.
  • klematiszok metszése: a három metszési mód bemutatása 6 vetitett képen
  • rózsák ápolása, gondozása
  • kártevők felismerése
  • kártevők elleni védekezés módszerei

A kertről részletesen olvashatsz az alábbi blogunkban: Rózsák és társaik

Ha szeretnéd meglátogatni, a programot Évelők és rózsák társaságában név alatt találod.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.