Madáretetőből sosem elég

Baranya megye

Magyaregregy

Event's features

Event's description:

Ez a rusztikus, kicsit bumfordi darab, a fel-lecsúsztatható tetejével nagy kedvencem. Természetes anyag, haladós, könnyen elsajátítható technika, imádtam készíteni, és szerettem a pillanatot, amikor a helyére akaszthattam az öreg fára. Kezdők is bátran belevághatnak, jó lesz, megígérem!

Az alapfogások megismerése után a madáretető elkészítése laza három, három és fél óra, amibe belefér a könnyed trécselés, a kávé-tea-limonádé és egy kis nasi is.
A mi kertünk még nem varázskert (csak két éve vettük), de azért boldogan mutogatom, mondván: innen szép győzni. Szóval jó időben kint leszünk, rossz időben pedig a műhelyben (lánykori nevén: régi pajta). Utóbbi most még kicsit nomád, de dolgozom az ügyön.

Csodás vidéken élünk a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet szélén, a világ vége előtt épp csak egy kicsivel. Szóval, ha valakit esetleg az riaszt, hogy órákat utazzon egy délelőtti programért, viszont szívesen összekötné egy egész hétvégés kirándulással, semmi gond. Szállásban – külön költség ellenében – tudok segíteni, csak egyeztessünk előre.
Nagy-nagy szeretettel várok mindenkit egy vidám, alkotós délelőttre.

A PROGRAM FŰTÖTT HELYISÉGBEN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!

Type:
Handicraft event, Shopping, DIY

Specialities

A kertben pompázó növények - túl azon, hogy gyönyörűek, színesek, illatosak, hogy gyümölcsöt teremnek, gyógyítanak vagy fűszereznek - tudnak még mást is. Növényi alapanyagokból a világ minden táján ősidők óta készítettek tárolásra, szállításra szolgáló használati tárgyakat, játékokat, dekorációt. Mindenki azzal dolgozott, amit épp a környezetében talált, alkalmazva az adott anyagnak megfelelően kialakított technikát, és csodás kosarak, kasok, kaspók, szatyrok, díszek születtek így, nálunk főleg vesszőből, gyékényből, szalmából vagy csuhéból. Afrikában hosszú szálú fűből, rafiából, Ázsiában bambuszból, Dél-Amerikában csuhéból, Észak Amerikában fenyőtűből, csavargatással, tekercseléssel, fonással, csomózással, szövéssel, és így tovább. Az én kézműves pályafutásom egy bála szénával meg egy zsákvarró tűvel kezdődött, és az az első csálé kis kosár hozta magával a többit....

Elkezdtem más szemmel nézni a levendulát, a citromfüvet, mentát, a lila akác levélnyelét, de még a buzogányliliomot is, és kerestem a hozzájuk illő technikákat, és a formát, amit sokszor maga az anyag alakít. És közben istenien szórakoztam és szórakozom ma is minden egyes alkalommal, mikor felfedezek egy új növényt.... kifejezetten a nem használható (hervad, szárad, levirágzott, nem lehet megenni) részekre fókuszálva. És lesz egy madáretető, egy citromfű illatú kosár, egy levendulaszagú fürdőszobai hajkefetároló. Egy akármi illatú, akármi....
Felfedezni a kert titkos oldalát nagyon jó játék. Megmutatom.

Event's host

Artner Kata
Alkotó kedvű, vidám, nyitott, kreatív embereket szeretnék látni magam körül. Rendszeresen tartok kézműves foglalkozásokat, kizárólag természetes anyagok felhasználásával. Szeretem.

Places to see nearby

Magyaregregy egy csöpp falu a Mecsekben, saját kis erdei stranddal, Máré vitéz egykori várával a hegytetőn, és kicsi templomával, ami messze földön ismert zarándokhely. Érdemes kirándulni Óbányára, vagy Püspökszentlászlóra, meglátogatni Zengővárkonyt, vagy Pécsváradot, és Pécs is csak 35 km.
A közeli Sikondán lovaglás és wellness, Magyarhertelenden termálfürdő, Bikalon a reneszánsz élménypark, Szászváron Alsáni Bálint egykori pécsi püspök nemrégiben felújított nyári palotája várja a vendégeket. Meg persze túraútvonalak, növényritkaságok tömkelege, és horgásztavak is. Szeretettel ajánlom bármelyiket, egy hétvége nem is lesz elég.

Reviews (2)

25 June, 2019

Kata hihetetlenül izgalmas és ízléses kézműves dolgokat készít. Van egy irányvonal az alkotásban, de nagyon rugalmas abban a tekintetben, hogy a csapat mit is szeretne készíteni. Lelkesen megosztja a tudását, nem hallgatja el az apró részleteket, technikai fogásokat. Ami pedig teljesen váratlanul ért mindannyiunkat, hogy frissen sült kelt tésztával várt minket és ebédre grillezett házi sajtot, zöldfűszeres paradicsomsalátát tálalt olíva olajas pirított kenyérrel. Ejha! Csak lestünk - és ettünk.
(Számomra szívet melengető bónusz volt, hogy - magyar tanár lévén - igényesen, szabatosan fejezi ki magát, öröm hallgatni.) Nóri

23 June, 2019

Nem bántam meg, hogy Budapestről elautóztam Katához a világ végén is túlra. Végtelenül kedves, természetes és intelligens személy, nagyon jól éreztem magam vele, a csajokkal és a szőke indiánnal - merthogy olyan is volt ám ott!
A madárfészek készítését Kata határtalan türelemmel mutatta és magyarázta nekünk. Személy szerint nekem sajnos nem sikerült befejeznem, mert túl aprólékosan dolgoztam, de a többieké sokkal lazábbra sikerült, irigyeltem is őket rendesen!
Kata megmutatta nekünk sok egyéb más kézműves csodáját is, a legszívesebben mind megtanulnám tőle :) Igazi egyedi darabok, amolyan katásak.
Vendéglátóként is igazán kitett magáért, friss buktával várt, jégbe hűtött szamócalevet ihattunk, és ebédre saját tehénből nyert saját készítésű sajtot grillezett nekünk, friss, fűszeres salátával, csepegtetett kenyérrel kísérve. Isteni finom volt mind!
Tiszta szívből ajánlom bárkinek Kata falusi turizmusba is illeszkedő teljes repertoárját!

Further information

Fűtött helyiségben dolgozunk, ami picike, ezért a kis létszám. Várok mindenkit nagy szeretettel!

Minden anyagot adok hozzá, egy nagyobb kötényt, vagy játszós ruhát viszont nem árt hozni, nem nagyon maszatolós munka ugyan, de azért a végére maradnak nyomok az emberen. És mivel ülve dolgozunk, jó, ha kényelmes a naci. (Átöltözésre természetesen van lehetőség.)

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.