HILL & Garden kerttervező képzés

Budapest

Budapest II.

Event's features

Event's description:

Átfogó képzés magánkertek tervezésével foglalkozó leendő vagy kezdő kerttervezőknek, akik egyedibb kertek megépítését tűzték ki célul, továbbá aktív kertépítőknek, lakberendezőknek, akik tevékenységi körüket szeretnék bővíteni.

A képzés célja, hogy az oktatást sikeresen befejező hallgató biztos kézzel hajtson végre  kerttervezési megbízásokat a vevőszerzéstől kezdve egészen a kert átadásáig. A tanfolyam végére képes legyen helyesen felmérni, hogy mi kell a megbízónak, megtalálja a legjobb megvalósítható megoldásokat, érvelni tudjon az elképzelései mellett, és kézben tudja tartani a terv megépítését is.

A képzés nem akkreditált, de a cégnév (HILL & Garden Kft) és az előadó (Rácz Péter) a szakmában egyet jelent a minőséggel és az egyediséggel, ezért mindenképpen versenyelőnyhöz jut az, aki a képzésen részt vesz, és a szakmában szeretne elhelyezkedni, vagy egyéni vállalkozásba fogna. (Megjegyzés: A képzés nem alkalmas tájépítészeti és közterületi valamint egyéb engedélyköteles építészeti tervezésre!)

A képzés során a témadolgozatok értékelésre kerülnek, ami alapján a képzés végére a résztvevők több szempont figyelembevételével összesítő értékelést, oklevelet és ajánlólevelet kapnak.

A kerttervező tanfolyam részletes leírását az Egyéb tudnivalók a programról fejezet alatt találod!

Ha hobbykertészeknek szóló tervezési ismeretek érdekelnek, nézd meg Kerttervezés alapjai – Felméréstől a megvalósításig kurzusunkat, ahol már visszajelzést is találsz az előadó régebbi tanfolymáról.

Type:
Courses

Event's host

A képzés házigazdája és a tanfolyam vezetője: Rácz Péter

English Gardening School (London, Chelsea) CGD 1998 elvégzése után 2017-ig, több mint 18 éven át voltam kerttervező és kertépítő. Ez idő alatt több mint száz kerttervet készítettem, és vettem részt azok megvalósításában.

Munkáimba itt tudsz belenézni.

Further information

A képzés helyszíne

Budapest, Széna tér közelében, irodai előadóterem. Pontos címet a jelentkezést követően küldünk.

A képzés metodikája

A képzés metodikája az angolszász távoktatási és nappali képzés előnyeit ötvözi.

A képzés időtartama

A képzések havonta egy alkalommal hétvégi napon (szombatonként) 9.15-16.00-ig tartanak, 45 perces ebédidővel és néhány rövid szünettel. Összesen 9 foglalkozás lesz. Minden témára egy hónap jut, hogy annak anyagát a résztvevő alaposan fel tudja dolgozni, és el tudja készíteni a témazáró feladatot is. A képzés teljes időtartama kb. 10 hónap. (Foglalkozások dőpontjait lásd alul)

Önálló projekt

Minden résztvevő önálló projekt-kertterven dolgozik, a felméréstől az utolsó részletrajzok kidolgozásáig. A projektet saját maga találja meg (saját kert, ismerős, rokon, barát) így a képzés végére konkrét referenciával fog rendelkezni.

Témaindító előadások

A képzés egyik alappillére az egész napos témaindító foglalkozás, amelyek

  • előadásokból,
  • esettanulmányok közös elemzéséből,
  • egyéni szóbeli prezentációkból és azok
  • értékeléséből állnak.

A képzésen meghívott társelőadók is részt vehetnek, így több irányú személyes tapasztalatcserére is lehetőség nyílik.

Egyéni tanulás

A képzés jobb megértését és elsajátítását szolgálja az otthoni tanulás, amelyhez segítséget nyújt az elméleti írásos anyag és a tanfolyamon résztvevők számára létrehozott zárt tanuló csoport a többeket is érintő témák megbeszélésére.

Projekt feladatok

Minden téma a saját választott kert tervének egy újabb fázisrajza elkészítésével zárul, amelyet a következő rész előtt kell beadni, és amellyel kapcsolatban egyéni visszajelzést kap a résztvevő. A projektmunka alatt az előadó bármilyen kérdéssel emailben megkereshető, tehát az előadó egyben konzulens is.

Gyakorlati ismeretek

A képzés teljes anyaga és szemléletmódja a megszerzett ismeretek gyakorlati hasznosítására koncentrál. A képzés során olyan kertbe is ellátogatunk, ami segíti egy-egy téma élőben való megismerését.

Igény szerint gyakorlati idő kertépítő cégnél külön megbeszélés tárgya.

A képzés tematikája

A kerttervező képzés alapjául a 2016-ban indult, rendkívül népszerű hobbykertészeknek szóló képzés tematikája szolgál, de annál sokkal részletesebb ismeretekkel és jelentős hangsúlybeli eltolódásokkal. Az angol kerttervezési módszerek az oktató 18 éves gyakorlati tapasztalatával egészülnek ki.

1. Foglalkozás (szeptember)
A kerttervezés lépései és szempontjai

Kerttörténeti bevezető – Kertstílusok elemzése – A kerttervezés szempontjai –Általános rajztechnikák megismerése és kipróbálása –A kerttervvel kapcsolatos alaki elvárások – Szoftverek és segédeszközök, hasznos könyvek a kerttervezéshez – Inspirációs technikák. Ötletek begyűjtése, rendszerezése, szerepe

Kertfelmérés

Helyszínrajz készítése – Növények, terepszintek, építmények felmérése, állapotainak elemzése – A kertkialakítást befolyásoló meglévő előnyök és hátrányok feltárása: benapozás, kitettség, környező elemek vizsgálata – Az igények helyes és alapos felmérésének módszerei, azok helyes irányba történő terelése (Ügyfélkezelés)

Témazáró: helyszínrajz elkészítése

2. Foglalkozás (október)
Funkcionális kertterv

Lehetséges kertfunkciók megismerése, azokkal szembeni elvárások és követelmények. A funkciók időbeni változásának felismerése – A funkciók helyes elhelyezése, társítása, elválasztása, összekapcsolása, méretezése – Öncélú funkciók felismerése (Egy kis emberismeret)

Témazáró: funkcionális rajz elkészítése.

3. Foglalkozás (november)
Térkialakítás

Szabályos és szabálytalan terek – A tér szerepe és hatása az ott tartózkodóra – A térélményről – Negatív és pozitív terek – Nyitott és zárt terek – Térélmény a lejtős terepen

A hálóterv

A ritmus és dinamika felismerése és a meglévő adottságokhoz való igazítása – Ellentétes hangulatok megjelenítése a ritmus segítségével.

Témazáró: hálóterv elkészítése, több variáció kipróbálása és térábrázolás

4. Foglalkozás (december)
Alaprajzi terv

A tér megjelenítése az alaprajzi terven – A ritmus a kertben – Az öncélú mintázatok felismerése – Ábrázolási technikák – Nézetrajzok és metszetek

Témazáró: kertalaprajz és térbeli vázlatrajzok több variációra. Nézetrajzok és metszetek elkészítése

5. Foglalkozás (január)
Növénykiültetések tervezése

A növények szerepe a kertben – A növények szerepe a téralakításban és a térélményben – Növényválogatás szempontjai – Növénytársítások –A fenntartás szerepe

Tervezési feladat:

Saját növényportfólió összeállítása

Növénykiültetési terv elkészítése

Kertlátogatás magánkertbe
6. Építmények a kertben (február)

Rézsűk, szintek, falak, járdák, lépcsők, kerítések, térhatárolók, pergolák, hidak lépőkövek, gyerekjátszók és egyéb építmények tervezésének szempontjai, méretezése – Kültéri hatások a kerti építményekre – Anyagismeret – Kivitelezési buktatók, helyes kivitelezési sorrend

Tervezési feladat: egy építmény részterveinek elkészítése

Kertlátogatás magánkertbe
7. Víz és technikai elemek a kertben (március)

Tó, csobogó, medence elhelyezése, felépítése, hatások, fenntartás. Vízelvezetés és vízgyűjtés. Világítás kialakításának funkcionális, esztétikai és gyakorlati szempontjai – Öntözőrendszerek és egyéb automata rendszerek, riasztók tervezésre történő kihatása.

Gépészeti terv elkészítése

8. A tervezést befolyásoló pénzügyi, jogi és kommunikációs ismeretek (április)

Költségvetés összeállítása, beszerzési források, ügyfél menedzsment – Kivitelezők kézben tartása Utánkövetés

Tételes költségvetés elkészítése és beárazása

Részletes kertterv összeállítása résztervekkel, kiviteli és kitűzési tervvel

9. Marketing ismeretek a sikeres induláshoz (május)

Stratégiák az érvényesüléshez –Hogyan szerezz vevőt? Lehetséges médiák, sikeres modellek – Állásinterjúkról – Az árajánlat készítése, díjazások, pénzügyi fegyelem, pénzbehajtás – Szoftverismeretek

Oklevelek átadása

Szeptember 12-én kezdődő tanfolyam időpontjai:

Foglalkozások időpontjai:
1.    2020. szeptember 12. 
2.    2020. október 17. 
3.    2020. november 14. 
4.     2020 december 12.
5.    2020. január 16.
6.     2021. február 13.
7.     2021. március 13.
8.     2021. április 10.
9.     2021. május 8.

Szeptember 26-án kezdődő tanfolyam időpontjai:

1.    2020. szeptember 26. 
2.    2020. október 31. 
3.    2020. november 28. 
4.    2020. január 9.
5.     2021. február 6.
6.     2021. március 6.
7.     2021. április 3.
8.     2021. május 1.
9.     2021. június 5.

Cancellation policy

Részletfizetési lehetőség

  1. részlet - részvételi díj 50 %-a jelentkezéskor 
  2. részlet - részvételi díj 50 %-a legkésőbb a 2. foglalkozás előtt 5 nappal

Ha az 1. részlet beérkezik, helyedet már biztosítjuk.

A programra való jelentkezésnél az Édenpont Klub egyenleg nem használható! 

Ha további kérdésed lenne, kérd az Édenpont vevőszolgálat segítségét!

Visszalépési feltételeinket az Általános Szerződéses Feltételekben találod.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.