Erdei Kézműhely tűzzománc workshop

Pest megye

Gödöllő

Event's features

Event's description:

test

Type:
Cultural program, Handicraft event, Shopping

Event's host

S.Fehér Anna
Végzettségem:földrajz-rajz szakos tanár, hivatásom 1990. óta keramikus.
Mestereim: Fata György grafikus,Kun Éva keramikusművész, Strohner József képzőművész
Használati tárgyaimat magastüzű félporcelánból készítem. Jelenleg képeket és főként madárplasztikákat mintázok. 2013-ban hoztam létre az „örömforrás” gondolatával az Erdei Kézműhelyt, ahol gyerekeket és felnőtteket is tanítok.Gyakran pályázunk és kiállítunk.
Fontosabb kiállításaim: El Kalászi Galéria Bp, Iparművészeti Múzeum, Ezredév” c.kiáll.díjazott, Vigadó Galéria, Duna Palota, Nemzetközi kerámia Biennálé Tokaj, Festetics Kastély, Gödöllői Művészetek Háza
Az Erdei Kézműhely jelentősebb kiállításai :
2015.Magyarság Háza XXII.Országos Betlehemi pály. díjazott
2016.Gödöllői Városi Könyvtár
2016.Gödöllői Művészetek Háza
2017.Duna Palota „Arany János költészete”c.pály.díjazottt
2017.Nagyszalonta (Erdély)
2018.Muzsikál az Erdő (mátrai pály.)díjazott
See all

Reviews (5)

13 January, 2020

Január 12-én egy hideg téli napon vettem részt S.Fehér Anna kerámikus tűzzománc workshopján. Kellemes hangulatban, izgalmas anyaggal és technikával ismerkedhettünk meg Anna jóvoltából. Szuper volt, az alkotások egytől egyig gyönyörűségesek lettek! Hála Annának! Mindenkinek ajánlani tudom, ha egy kicsit is érdekli a művészkedés! Én megyek máskor is! Ágota

11 December, 2019

Köszönjük Annának a türelmet és támogatást, ismét nagyon jól éreztük magunkat. Bogi és Csilla

10 December, 2019

Kívül gyönyörű hófedte, madárlátta kerti idill, bent meg hangulatos műhelyben alkotgatás, kísérletezgetés. Kedves házigazda, aki hagyja, hogy kibontakozhassunk. Igazi varázslat, ahogy megszületnek a különféle 'művek' :) Tornóczi Júlia

Further information

A képek készítésénél belekóstolhattok a színek úsztatásának játékosságába illetve a bátrabbak megpróbálkozhatnak a sgrafittó technikával a rekeszzománcozással vagy a szitálással is.. Akik ékszert szeretnének készíteni , azoknak egy medál és hozzávaló fülbevaló elkészítésére lesz lehetőségük filigran vagy rekesz technikával, melyhez választhattok a kész vörösréz alapú medálsablonokból, vagy általam kivágott modellekből..

A workshop során vas- és vörösrézlemezre dolgozunk, közel 30 féle színű iszapzománcot, üveggyöngyöket és ékszerzománcot használunk. A rekeszzománc készítéséhez profi ötvös szerszámokat biztosítok. A tűzzománcozás egy azonnali sikerélményt adó folyamat, mert a színek a szemünk láttára bújnak elő és ragyognak fel. Éppen ezért minden kemencenyitás izgalmas, mindenki feszülten várja a végeredményt!

A program kezdetén indításképpen egy rövid kerámiabemutatót tartok, ahol megismerkedhettek egy japán égetési technikával, a rakuval . Utána lehetőség lesz vásárolni a kerámiákból.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.