1000 írisz kertje

Tolna megye

Tolnamözs

Garden's features

Garden's description:

Az áprilisi kert virágai a tavaszi hagymások: a tulipán, a nárcisz, a gyöngyike, a törpe íriszek, kökörcsinek és a sziklakerti talajtakarók. Ilyenkor a kert egyes részei még csak ébredeznek, de ezek a tavaszi virágzók igencsak tarka szőnyeget alkotnak.

Májusban a közel 1000 íriszfajta szinte a teljes kert területén virágszőnyeget képez. A tulajdonos nemzetközi hírnevet szerzett fantasztikus gyűjteményében sok ország virágkülönlegességeivel találkozhatsz. 

A júliusi kertnyitás sztárjai a mintegy 450 fajta sásliliom, a bugás lángvirágok és a kúpvirágok. Ugyanekkor nyílnak a tavirózsák is. Négy tóban, négyféle színben pompáznak.

A lakóházhoz közeli kertrészt a hetvenes évek elején kezdték kialakítani, így itt találhatók a legidősebb növények. Később a házigazda a szomszédoktól művelésre kapott földet is gondozásba vette, így jött létre ez a gyönyörű kertbirtok, több szépen gondozott kerti tóval, sziklakerttel, rengeteg különlegességgel.

Type:
Ornamental garden, Species garden, Bird-friendly garden, Cottage garden
Construction:
English landscape garden
Visit:
Child-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
7000 sqm
Year of construction:
1974

Speciality

Az áprilisi kertnyitás virágai a tavaszi hagymások a tulipán, a nárcisz, a gyöngyike, a törpe iriszek, kökörcsinek és a sziklakerti talajtakarók. Ilyenkor a kert egyes részei még csak ébredeznek, de ezek a tavaszi virágzók igencsak tarka szőnyeget alkotnak.

Májusban a közel 1000 iriszfajta szinte a teljes kert területén virágszőnyeget képez. A tulajdonos nemzetközi hirnevet szerzett fantasztikus gyűjteményével, amelyben sok országból érkezett virágkülönlegeségek is vannak. 

A júliusi kertnyitás sztárjai a sásliliomok – mintegy 350 fajta – a bugás lángvirágok és a kúpvirágok. Ugyanekkor nyilnak a tavirózsák is. Négy tóban, négyféle szinben pompáznak.

Garden's host

Merczel György és Merczel Ildikó

See all

Reviews (22)

28 May, 2019

Számunkra csoda volt a sok nyíló írisz. Tényleg ezer fajta, páratlan a maga nemében. A házigazda és kedves családja nagyon barátságosak, vendégszeretők. A kínált házi sütemények is nagyon finomak voltak. Felejthetetlen élményben volt részünk. Ági és Zoli

21 May, 2019

Mindkét kertlátogatás (Cactus Hardy és 1000 írisz) nagy élmény volt, látszott a házigazdák növényeik, kertjeik iránti rajongása. Nagyon kedvesek, vendégszeretőek, segítőkészek voltak, ajándékoztak is növényeikből jó szívvel. Mindkét kert látogatását őszintén ajánlom mindenkinek és persze várom már a többi kertlátogatást is.
Erzsi

20 May, 2019

Ez a kert nagy élmény volt!!!! Kedves házigazdák, vendéglátás, és nem utolsóként a virágözön! Szép napunk volt Tolna-Mözsön! Piroska

Further information

A kertről részletesen olvashatsz az alábbi blogban is

A tulajdonos az íriszekből mindenkinek egy tövet ajándékba ad, és ezen felül igény szerint árusít is.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.