Évelők és rózsák társaságában

Fejér megye

Székesfehérvár

Garden's features

Garden's description:

A kertet 2011-ben kerttervező mérnök bevonásával kezdték átalakítani, hogy a rózsák helyet kaphassanak. A színes, vidám hangulatú kertet a sok évelő és illatos virágú cserje miatt a pillangók is szeretik, a madarak pedig a kerti tó mellett töltenek sok időt. A hátsókertben rendezett zöldségest és gyümölcsöst láthatunk, mely már a ház növényvédő szakmérnök urának területe.

A tavaszi bemutató időpontjában a nárciszok, tulipánok, törpe íriszek, hunyorok, nefelejcsek, bőrlevelek  és szívvirágok virágzásában gyönyörködhetünk. Teljes pompájában csodálhatjuk meg a perzsa orgonát, és ekkor kezd virágozni a többi orgona, a  tavaszi  bangita, a klematiszok és a Daphne.

Ajánljuk a kertet azoknak a kertbarátoknak, akik szívesen elbeszélgetnek növényvédelmi kérdésekről, és emellett fenntartási tapasztalatokra is kíváncsiak a rózsafajtákat illetően.

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Species garden, Bird-friendly garden
Construction:
Professionally designed garden
Visit:
Child-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
2300 sqm
Year of construction:
2011

Garden's host

dr. Aponyi Lajos és Varga Ágnes

A székesfehérvári kert tulajdonosai már szinte minden szabadidejüket a kert gondozásával töltik. Különösen a ház asszonya kedveli a rózsákat és az évelőket.

A hátsókert rendezett zöldség- és gyümölcstermő részének munkáiról a házigazda növényvédő szakmérnök részletes információkat tud adni. A háziasszony - aki szintén kertészmérnök végzettségű - rózsákról nyújt részletes és hasznos tájékoztatást.

Garden's designer

Ghyczhy Zsuzsa

Places to see nearby

Júniusi program idején a Fehérvárcsurgói Kertművészeti Napok

See all

Reviews (25)

07 June, 2021

Csodálatos, inspiráló kertben jártunk szombat délelőtt. Minden szeglete nagy szakértelemmel, gondosan kialakított. Számos növényvédelmi tanáccsal gazdagodtunk, melyeket mi is szeretnénk kipróbálni. Férjemmel együtt köszönjük a házigazdáknak ezt a szép, rendkívül jó hangulatú délelőttöt, nagyon jól éreztük magunkat! M.Krisztina és Tibor

14 June, 2020

A székesfehérvári kert maga az éden. Tulajdonosai szakértők a témában. Sokat lehetett kérdezni, szívesen válaszoltak. Tudásuk irigylésre méltó.
Kertjük példaértékű. Sok érdekességet tudtam meg mindenről ami majd útmutatást ad saját kertem továbbfejlesztésében.

08 June, 2020

Nagyon szép, sok rétű, több funkciós kertben jártunk.
A két házigazda szakmailag is felkészült, érdekes, tanulságos vezetést nyújtott.
Köszönjük a lehetőséget!

Further information

A kertről részletesen olvashatsz az alábbi blogunkban: Rózsák és társaik

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.

Further events in the garden

Rózsák és kísérőnövényeik metszése
Read more

Rózsák és kísérőnövényeik metszése

Székesfehérvár

Fejér megye

Coming soon

5 reviews