Rózsa, rózsa rengeteg

Tolna megye

Decs

Garden's features

Garden's description:

A tulajdonosok korábbi kertjüket 2010-ben kezdték átépíteni, hogy kedvenc növényeik, a rózsák méltó helyre kerülhessenek. A kertben 160-170 fajta rózsa található, melyek között megtalálható Austin, Tantau, Kordes nemesítésű, de számtalan régi történelmi rózsafajta is. A kert évek alatt rengeteget változott, a kezdeti rózsakert, mára egy vegyesebb beültetésű, évelőket, hortenziákat, bazsarózsákat és számtalan klemátisz fajtát is felvonultató kertté alakult. A háziasszony az évelők többségét saját maga vetette és nevelte. A kertben lévő kísérőnövények minden esetben úgy kerültek kiválasztásra, hogy azok a rózsák szépségét mindinkább kiemeljék. A kert tulajdonosai a kerti kiegészítőket saját ötletek alapján maguk készítették.

Ajánljuk e kertet mindazoknak, akik egy hangulatos kertlátogatás során a rózsák fővirágzását szeretnék megcsodálni, illetve növénytársítási ötletekkel szeretnének gazdagodni.

Type:
Ornamental garden, Species garden, Bird-friendly garden
Construction:
English landscape garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
1000 sqm
Year of construction:
2010

Speciality

A rózsák mellett a háziasszony nagy kedvence a gyűszűvirág, a gólyaorr és a hunyor, így az átlag kertekhez képest ezekből is több található a kertben!

Garden's host

Szívósné Pap Erzsébet

See all

Reviews (13)

12 June, 2019

Maradandó élmény volt a rózsakert, nagyon örülünk, hogy részt vettünk a programon és megtekinthettük a rózsák és kísérőnövényeik páratlan egységét és hangulatát ebben a csodálatos kertben.
Erzsike és férje nagyon hasznos tanácsokat is adott a rózsák gondozását illetően, illetve külön élmény volt hallgatni a tapasztalatait az egyes rózsatípusokkal kapcsolatosan.
Számomra rendkívül hasznos volt egyes rózsáknál látni a végleges méretüket, milyen nagyra is tudnak nőni bizonyos fajták, így ennek tükrében hasznos segítséget kaptam a későbbi ültetésükhöz, a kert tervezéséhez is.
Minden rózsakedvelőnek ajánlom, kihagyhatatlan élmény! G.A.

30 May, 2019

Maradandó élményt jelentett számomra az elmúlt hétvége, az, hogy "élőben" is láthattam az évek óta csak fotókról csodált kerteteket! Azzal a meggyőződéssel tértünk haza mindketten, hogy az olyan "rendetlen - természetközelinek mondható" kertbe (mint amilyen a miénk) is, beleilleszthető a rózsa. Ötletnek hazahoztuk a teljesen természetesnek tűnő, a "talán mindig is ott volt érzésű" növénypárosításokat, az azokat tartó támrendszer-alagút ötletét, melyben Párod keze nyomatékosan jelen van. Szerintem: boldogok lehetnek (lehetünk) azok, akiknek a "másik Fele" is részt vesz a kertünk kialakításában. Számomra ez a harmónia. Ezt éreztük a Ti kertetekben. Köszönöm, köszönjük! Kóbor Márta

29 May, 2019

Erzsike és József kertjét már régóta ismerem a FB Rózsás Kertek és My Eden Garden csoportjaiból. Már alig vártam, hogy eljöjjön a látogatás napja, sokat vártam tőle és többet kaptam, mint amit reméltem. Pár éve rózsaimádó vagyok, nekem a kertjük maga a földi Paradicsom. A rózsáik gyönyörűek, egészségesek, és teljesen elbűvöltek a szépségükkel. A rózsák, a szépséges bazsarózsák és a kisérő növények harmonikus egységet hoztak létre. Nagy segítség volt, hogy a rózsabokrok alatt fel volt tüntetve a rózsák neve is. Kezdő rózsásként segítséget kaptam a rózsák metszésében és a növényvédelmében is. Külön kiemelném a támrendszereket is, ezen a téren párom továbbképzésen volt náluk . Köszönjük az alapos tájékoztatást a kert történetéről, a rózsák gondozásáról és a szíves vendéglátást, nem utolsósorban az élményt, amit átélhettünk.
Tasi Ferenc és Tasiné Hegedűs Mária

Further information

A kertről és a házigazdáról részletes leírást olvashatsz a Kétszáz tő rózsa, öt kutya és a többiek Algeier Wendy cikkében, vagy Flandrea Tünde kertlátogatónk élménybeszámolójában

A kertben látható növények egy része már elérhető társoldalunkon, a Florapont online árudáiban is. Ha megtetszett valami, akár meg is rendelheted!

További részletek:

florapont online áruda

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.