Ohne Chemikalien

Pest megye

Majosháza

Garden's features

Garden's description:

A kert ház körüli részén különböző évelők és mediterrán növények társaságában találhatóak a háziasszony nagy kedvencei, a rózsák. A kert középső részén lugassal, rózsafuttatóval több pihenő került kialakításra. A telek hátsó részén lévő veteményeskert friss zöldséggel, gyümölccsel is ellátja a családot. Itt kapott helyet a baromfiudvar és több magas ágyás is. A kertben található számos fűszernövény és gyógynövény nem csak hasznos, de sok esetben magas díszítő értékük is van.

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Species garden, Bio & organic garden, Bird-friendly garden
Construction:
English landscape garden
Spoken languages:
Hungarian, German
Garden's size:
4300 sqm
Year of construction:
2004

Speciality

Der ganze Gartenbereich ist voll biologisch. Aus verschiedenen Pflanzen werden Pflanzenstärkungsmittel selber hergestellt, z.B. Brennnesseljauche. Bei der biologischen Schneckenbekämpfung helfen seit mehreren Jahren drei indische Laufenten. Frische Eier nur für den eigenen Bedarf beziehen sie von verschiedenen Hühnerrassen. Diese führen in einem kleinen Hühnerhof ein würdiges, und artgerechtes Leben.

Garden's host

A kertészkedés, a természet szeretete már kora gyerekkortól kezdve meghatározó szerepet játszott a háziasszony számára. Falun nőtt fel, a nagyszülők gazdálkodók voltak, abból éltek, amit megtermeltek. A növények szeretetét már gyerekkorában magába szívta, a nagypapával a szőlős-, és gyümölcsöskertben eltöltött idő alatt..

A tulajdonosnő fő szempontja a kertészkedésben az, hogy a növények  betegségekkel szembeni ellenálló képessége maximális legyen, mivel a kertben csak természetes szereket alkalmaznak a kártevők elleni védekezésre.

See all

Reviews (5)

30 June, 2019

Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk a vegyszermentes és homeopátiás technológiákról. Márta jó gazda, a kert természetes, jól kihasználja a helyi adottságokat, van benne minden, ami kell: sok elfeledett növény is található benne, mégis a magyar és legfőképp a helyi fajtákat preferálja. A csigák ellen kacsákat alkalmaz, a fertőzések ellen - többek között - csalánt. Van egy kisebb baromfiudvar is, igazi vidéki hangulat, mindenkinek ajánlom, akit érdekelnek a természetes, hagyományos, értékek és jól bevált, de sajnos már elfeledett technológiák.

02 June, 2019

A kert csodálatos, a tulajdonos pedig csodálatra méltó. Mind a díszkert, mind a haszonkert rész rendkívül látványos és tanulságos volt. Már az első 10 perc után arra gondoltam, hogy ha ötször ennyit kellett volna utaznom, akkor is megérte volna, szóval mindenkinek ajánlom.
Mártát élvezet volt hallgatni, szerintem mindannyian sokat tanultunk tegnap. Azt hiszem, Márta egy egész napig tudna beszélni a biogazdálkodással kapcsolatos tapasztalatairól, remélem, hogy több ilyen látogatást-előadást is fog még tartani.
Én pl. sokat küzdök a meztelen csigákkal (gondolom mások is) és nagyon örültem, hogy "testközelről" láttam-hallottam az indiai futókacsáról, mivel Mártának van és nagyon jók a tapasztalatai.
Aki elmegy, jegyzetfüzetet ne felejtsen el vinni, érdemes jegyzetelni.

02 June, 2019

A majosházi vegyszermentes kert egy csodálatos példája annak, hogy lehet vegyszerek nélkül is működtetni egy virágos és konyhakertet. A házigazda csak dícséretet és elismerést érdemel. Nagyon jól éreztem magam, rengeteg információt kaptam, melyet a saját kertemben is használni fogom. Gratulálok a kert tulajdonosának!

Further information

A házigazda blogbejegyzésében még többet mesél magáról, kertjéről, kedvenc virágairól. 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.