An English effect

Pest megye

Budajenő

Garden's features

Garden's description:

A kert látványos eleme a 300 m2-es építészetileg erősen tagolt, tervezői következetességgel kialakított hátsókert. Ezt a szigorú alapot a kert növényei az elmúlt 10-15 évben tovább formálták, semmi görcsösség, sok természetesség. A kert kétharmadát alkotó évelőkből és díszfüvekből álló kiültetés remekül érvényesül az egyszerűbb cserjékből álló háttér előtt.

Type:
Ornamental garden, Bio & organic garden, Bird-friendly garden, Wildlife garden
Construction:
English landscape garden, Professionally designed garden
Visit:
Child-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian, English
Garden's size:
300 sqm
Year of construction:
2000

Speciality

Nemcsak az izgalmas növénytársításokat kedvelők tetszését nyeri majd el, de az építészeti megoldások iránt fogékonyak is találhatnak jó ötleteket. A kertben lévő padok, székek és nyugágyak lehetőséget teremtenek a hosszabb szemlélődésre is.

Garden's host

Rácz Péter founder of the Edenpont, former garden designer and manager of a landscape construction company

Garden's designer

Rácz Péter

Az English Gardening School (London, Chelsea) CGD 1998-as elvégzése után 2017-ig, több mint 18 éven át voltam kerttervező és kertépítő. Ez alatt az idő alatt több mint száz kerttervet készítettem, és vettem részt azok megvalósításában. Jelenleg már csak tervezéssel, és az Édenpont kertlátogatások szervezésével foglalkozom.

Kedvelem a természetes, hivalkodástól mentes megoldásokat. Szeretem a letisztult stílusokat, amit következetes anyaghasználattal és visszafogott növényválasztékkal érek el. A saját kertemben évek óta vegyszermentesen, kimondottan fenntartható módon biztosítom a növények fejlődését. Kerttervezési elkészült projektjeimbe itt tudsz belenézni.  

See all

Reviews (15)

30 September, 2019

Nagyon szép kert, főleg a színek egymás mellett, nagyon harmonikus, szépek a virágok. Tetszik a sok kis kiülő és a tavacska. Jó volt hallgatni a méhek zümmögését a virágokon. A kőmalacok igazán poénosak, és jó, hogy mindenfelé rejtőzködnek, mert lehet őket keresgélni a növények között. Nagyon tetszett, hogy a teraszról rá lehet látni az emelt kertre, és az emelvényről is szép a kilátás a teraszra.
Gabi néni pogácsája pedig nagyon finom :)
G. Albert 11 éves

12 May, 2019

Érkezésünkkor a reggeli pára csillogott a növényeken a szikrázó napsütésben. Magával ragadó látvány volt! Ebben a kertben több olyan növényt is láthattunk, amelyek számunkra eddig ismeretlenek voltak. Közülük az egyiket (tölgylevelű hortenzia) a hazafelé úton be is szereztük egy kertészetben. :)
Köszönjük a házigazdáknak ezt a szép délelőttöt, új ismeretekkel gazdagodva, feltöltődve, inspirációkkal telve tértünk haza.

30 September, 2018

Kedves vendéglátók, kezdő kertrajongók vagyunk, elsősorban a gyönyörködés volt a célunk, illetve a programot emlékezetes meglepetés ajándéknak szántuk a lányunknak, aki látogatás napján lett 13 éves. Mindent körbecsodáltunk, feljegyeztem pár jó tanácsot, az organikus szemlélet különösképp megragadott. Még egyszer nagyon köszönjük a kedves fogadtatást, és hogy 2 órára otthon érezhettük magunkat a kertetekben, ami a nyugalom szigete volt számunkra.

Further information

A kertben látható növények egy  része már elérhető társoldalunkon a Florapont online árudáiban is. Ha megtetszett valami, most már megis rendelheted!

További részletek:

florapont online áruda

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.