Kert a Cserhátban

Nógrád megye

Tereske

Garden's features

Garden's description:

A hatalmas terület majdnem egésze díszkert, melyben minden fát, bokrot a tulajdonos ültetett. A kert egy völgyben fekszik, melyet egy patak szel ketté, középen tónak felduzzasztva. A kerten belül 3 mesterséges tó található, vízesésekkel, tavirózsákkal, díszhalakkal. A több részre osztott, utakkal összekötött kertet szökőkutak, kaspók, posztamensek, szobrok és egy gloriett díszítik.

Type:
Ornamental garden, Species garden, Bird-friendly garden
Construction:
English landscape garden, Formal garden
Highlighted:
Charity garden
Visit:
Child-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
30.000 sqm
Year of construction:
1981

Speciality

A kert mérete megengedi, többféle stílusú kertrész kialakitását, így egy-egy terület francia-, angol- és japánkert stílusban épült, de ezek jól megférnek a gyerekeknek kialakított játszókerttel/romvárral, valamint tollaslabda pályával. A kerten belül gyümölcsös és veteményes (melegházzal) is helyet kapott, a háziállatokon kívül pedig pávák, fácánok, galambok, papagájok, pulykák, dísztyúkok, valamint többféle, röpdékkel ellátott madárház, illetve régi mezőgazdasági gépek teszik érdekessé és vonzóvá a kertet.

Garden's host

A kert házigazdái Lőrincz Tibor és Kati

See all

Reviews (6)

21 June, 2020

A "Kert a Cserhátban "kertlátogató programon részt venni nekem , még a dombokhoz, hegyekhez szokott nógrádinak is nagy élményt jelentett. A házigazdák, természetszeretetét magán hordozza a csodálatos kert. Öröm volt hallgatni a színes elbeszélést a kert kialakulásáról. A 30.000 négyzetméteres birtok minden zuga bájos, kedves. Az állatok helye külön dicséretet érdemel , a házigazda precízségét dicséri . A háziasszony a nagy séta után az egész csapatot elkápráztatta a vendéglátásával. Ágnes

19 June, 2019

Fantasztikus kert, fantasztikus teljesítmény. Nagyon kedvesek voltak a házigazdák, és a kerten kívül a mini állatkert is nagyon érdekes volt (nekem az emuk voltak a kedvenceim).
A kertben rengeteg a látnivaló a hatalmas területen így nagyon tartalmas kertlátogatás volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

20 June, 2017

Színes egyéniségű, különösen kedves, vendégszerető házigazdák. Saját kertjükön kívül a hely nevezetességeit is megmutatták, ezzel is tetézve a kertlátogatás élményét. Köszönjük!!

Further information

A kertet 1981. óta gondozza a tulajdonos házaspár, folyamatos bővítéssel. A kert mérete megengedi többféle stílusú kertrész kialakítását, így egy-egy terület francia-, angol- és japánkert stílusban épült, de ezek jól megférnek a gyerekeknek kialakított játszókerttel/romvárral, valamint tollaslabda pályával.

A kerten belül gyümölcsös és veteményes (melegházzal) is helyet kapott, a háziállatokon kívül pedig pávák, fácánok, galambok, papagájok, pulykák, dísztyúkok, valamint többféle, röpdékkel ellátott madárház, illetve régi mezőgazdasági gépek teszik érdekessé és vonzóvá a kertet.

A kertben szabadon tartott háziállatok (kutya) találhatók.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.