Hanami-Cseresznyefa virágzás, Japánkert

Pest megye

Szentendre

Garden's features

Garden's description:

A kert tulajdonosa 1999-ben tervezte és építette meg ezt a folyamatosan változó szentendrei japánkertet. A kert a "Hanami - Cseresznyefa Virágzás Japánkert" nevet kapta. Több részletből és stílusból álló, külön kertként is értelmezhető kertek összessége, melyek az Edo kor szellemében egy stílus alatt egyesültek.

A kert külön egységei és stílusai: a szárazkert (Karesensui), a Teakert(Roji) és a Vízkert (Chisen shiki teiene).

A látogatót a japánkert szellemében egy nyugodt, időtlen, a természethez nagyon közeli tájérzés várja, betekintést adva a Japánkertek történetének 1500 éves múltjába.

Type:
Ornamental garden
Construction:
Philosophical garden, Professionally designed garden, Professionally landscaped garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
400 sqm
Year of construction:
1999

Garden's host

Garden's designer

Dani Zoltán, japánkert tervező

See all

Reviews (13)

15 April, 2019

Mindenem a kertem, amit 20 éve formálok és egy csepp keleti hangulatot is belecsempésztem.. Ezért szerettem volna bekukkantani mások kertjébe.
Ez volt az első kertlátogatásom.
Nagyon tetszett, nagyon sok ötletet, inspirációt kaptam. A kert hangulata nyugalmat áraszt, meditálásra ösztönöz.
Olyan érzésem volt mintha a természet alakította volna ki ez a harmóniát, minden a helyén volt, semmi erőltetett, túlzó nem volt az kertalkotásban.

A tulajdonos Dani Zoltán részletesen beszélt a japán kertépítésről, készségesen válaszolt minden kérdésünkre, tanácsokkal látott el.
Köszönjük a finom sütemény és a teát .
Örülünk, hogy ott lehettünk.
Papp Juli

12 April, 2017

A kert ugyan kisebb volt, mint gondoltam, de éppen arra mutatott rá, hogy kis helyen is lehet csodát művelni. A japán kert harmóniája igazán alkalmas a belső béke megtalálására és a teljes kikapcsolódásra.
Bár az én kertem egészen más stílust "képvisel", gyümölcsfákkal van beültetve - sajnos elég sűrűn, de így vettük - , de talán nem haragszik meg a japán kert építője, ha a más stílusú kertbe becsempészünk egy kis japán hangulatot egy-egy kerti lámpással. És nem tudhatom...ha a fák kiöregszenek, lehet, hogy más irányba fogok a kert hangulatán változtatni, annyira megfogtak a látottak. Engler Ágnes

12 April, 2017

Jó lett volna, ha kicsit több információt kapunk a kertről magáról. Szívesen hallottam volna a japánkertek tervezésének elméleti hátteréről, a hozzá kapcsolódó szokásokról, spirituális hátteréről, gyakorlati kialakításáról, használatáról, a kertben végzett szertartásokról. Pl. szívesen részt vettem volna egy teázáson. Kicsit hiányérzetünk volt.

Further information

A kertlátogatásról élménybeszámolót is olvashatsz blogunkban. 

A kertlátogatást a kert jellege, szellemisége miatt csak felnőtteknek ajánljuk!

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.