Tárgyak és növények együttélése

Veszprém megye

Balatonfüred

Garden's features

Garden's description:

Mit jelent egy művésznek a kert? Hogyan gondolkodik róla? Mit lát benne fontosnak és mit nem? Ezekre a kérdésekre is megtalálhatja a választ az, aki megnézi balatonfüredi nyitott kertünket. A házigazda textil- és fotóművész házaspár a nyarakat általában ebben a vidám környezetben töltik. 

Ajánljuk e kertet mindazoknak, akik nyitottak az új ötletek, a meglepő színek, formák, anyagok felé, és kedvük van eltölteni egy vidám délutánt ebben a napsütéses kertben.

Type:
Ornamental garden, Bird-friendly garden, Cottage garden
Spoken languages:
Hungarian, German
Garden's size:
1000 sqm
Year of construction:
1999

Speciality

Gyógy- és dísznövények között keresett helyet a tulajdonos saját készítésű tárgyainak, melyek néha megbújva, máskor feltűnően vannak jelen a zöldben. A kertben ötleteket láthatunk arról, hogy tud együtt létezni egy tárgy és egy növény. Fagombák, vasmadarak, szélcsengők, madár- és rovarházak, és sok más színes, néha bolondos figura kel életre például a zsályák, a hortenziák, a rózsák és a díszfüvek mellett. De a lilaakác, a magyal, a levendula és a kövirózsa is megtalálta a társát. Egy Balaton közeli telek nem létezhet szőlő nélkül. A gondozott kertben ezért természetesen rendezett szőlősorokat és gyümölcsfákat is találunk.

Garden's host

Fritz Mónika és Fritz Béla

See all

Reviews (6)

12 July, 2016

A balatonfüredi programjukon vettünk részt egy baráti társasággal. A kert nagyon hangulatos, ápolt, a vendéglátók nagyon kedvesek voltak. Külön kuriózum volt, hogy a hölgy textilművész, megmutatta a műhelyét, és azt a sok szép dolgot, amiket készít. Ezzel volt teljes a szombat délután.” Katalin

12 July, 2016

Kertnézőbe indultam, és két óra múlva már a házigazdák Mónika és Béla nyitottságát, barátságosságát, vendégszeretetét, a hímzőműhely gyönyörűségeit csodáltam.
Ez a kert is mutatja a létrehozói életszemléletét: vidám, barátságos, kedves, befogadó, marasztaló.
Köszönöm, hogy kinyitották a kapujukat! Feketéné Teréz”

12 July, 2016

A kertbe belépve a "fogadóbizottság" tűnik fel: két madár vasból, egy kakas vasból, egy nagy vasgömb, aztán a lépcsőn ülő gyerek és így tovább. Aztán lassan a kert is feltűnik. Gyönyörű zöld minden (locsolják), színes... virágok, gyümölcsfák, szőlősorok. A kert kialakítása az esztétika és a kényelem nevében készült. Egy kert, amit élveznek is a tulajdonosok! Egy remek pavilon fémből, amit szőlő fut be és nagyszerű árnyékot biztosít a benn lévő asztalnak, székeknek, a házigazda fotóinak. Egy másik kiülési lehetőség "az ebédlő", ahol a tulajdonos házaspár reggelizik, ebédel. Közvetlen mellette a grillező, és attól két lépésre a fűszerkert. Mindenhonnan - bokrok aljából, a növények ágairól - valamilyen figura néz ránk: színes bádogmadár, kerámia csirkecsalád, szitakötők, egér, és hasonlók. Mit csinál a halandó a tönkrement székkel? Kidobja. Na itt nem: három szék is új funkciót kapott (és ad ötletet a hasonlók kitalálására).
Egy faágról rozsdás mindenfélék lógnak: ezeket hazahozták sétáikról és "majd összeáll belőlük valami), amit a házigazda saját maga eszkábál össze.
Mindehhez a háziasszony textil manufaktúrája és a vendéglátás csodája is hozzátartozik. Sajnálhatja, aki nem volt ott.

Further information

A kertben szabadon tartott háziállatok vannak.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.