A grafikus kertje

Pest megye

Budaörs

Garden's features

Garden's description:

A budaörsi szőlőhegy egy meredek telkén alakitotta ki a tulajdonos több részre tagolódó kertjét. A kertben megmutatkozik a tulajdonos művész hajlama a növények ültetésében, a növények szineinek harmóniájában.

A grafikus hölgy telkén a kert négy részre tagolódik, mintha a művész négy képet festett volna:

  • Az előkert tele van mediterrán növénnyel, amelyet sok dézsás növény és virágzó évelő egészít ki.
  • A hátsókertben (1992-től került kialakitásra) minden évszakban izgalmas látványt nyújt a japán növények tematikus gyűjteménye.
  • Az ún. Fehérkertet, a „japánkert” folytatásaként kialakított „lapos” napozóhelyet és pavilont világos kaviccsal borított, körben futó ösvény szegélyez, mellette tavasztól őszig fehér virágok nyílnak.
  • A felső szint pedig a haszonkert, ahol a régi budaörsi szőlőn és őszibarackon kívül hatalmas cseresznyefa és új telepítésű, kordonosra nevelt gyümölcsfák látják el a családot friss, vegyszermentes gyümölccsel. Számos színes és illatos fűszer- és gyógynövény teszi változatossá és széppé a kertrészt.

Örömmel várjuk mindazokat, akik szeretik a művészi és látványos megoldásokat, akik néhány órára ki akarnak lépni a város zajából, saját nyüzsgő életükből, és egy idilli környezetben kívánják megélni a harmóniát.

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Species garden, Bio & organic garden, Bird-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
750 sqm
Year of construction:
1990

Speciality

A haszonkertet 2015-ben csatolták a korábbi részekhez, ezért volt nagy kitüntetés, hogy a kétéves kert már a 2017. évi "Magyarország legszebb konyhakertje" versenyen az országosan díjazott 72 között volt (2534 kert nevezett)! 

Garden's host

A tulajdonos járt Japánban, ahol lenyűgözte a japán kultúra és az emberek természetszeretete, a tradíció tisztelete. Élményeit, emlékeit számos festményen örökítette meg, amelyekből alkalmi kiállítással is kedveskedik látogatóinak.

See all

Reviews (9)

16 April, 2018

Nagy élmény volt számomra mind a kert, mind a házigazda, akinek meleg egyénisége érezhető volt az egész kerten! Az a szeretet, amivel gondozza kertjét sugárzik egész lényéből. Ő művész szemmel nézi alkotását, én csak egyszerű látogatóként, az, amit adott mégis csodás volt! Köszönet érte

16 April, 2018

Csodálatos élményben volt részem tegnap. A Grafikus kertjében jártam, egyik ámulatból a másikba estem!Köszönöm, hogy ott lehettem!
Ajánlom mindenkinek, ha teheti keresse föl!!!
Peringer Katalin

15 April, 2018

A grafikus kertje program házigazdája egy gyönyörű, dísznövényekben rendkívül gazdag kertben kalauzolt bennünket. Mint házigazda nagyon kedvesen fogadott mindenkit. Nem csak gyönyörű kertjébe engedett betekintést, de szakszerű növényismertetésével, lebilincselő előadásával feledhetetlen élményt nyújtott. Arra is kíváncsi volt, hogy a látogatóinak van-e kertje és és milyen jellegű. A vendéglátás is kedves volt, mert a jó idő lehetővé tette, hogy a teraszon fogyasszuk el egy kellemes beszélgetés mellett az előkészített süteményeket. Szeretnénk még sok ilyen rendezvényen részt venni. Gratulálunk a remek szervezéshez.
Mészöly Ágnes és dr. Varga Péter

Further information

A kert több teraszra oszlik, jelentős szinteltérésekkel, igy mozgássérülteknek nem ajánlott.

A program gyerekeknek nem ajánlott.

 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.