Gardener's Garden

Pest megye

Pilisszentkereszt

Garden's features

Garden's description:
A kert a Pilis egyik bájos falujában, csodálatos természeti környezetben, egy hegyoldalon helyezkedik el, így pompás panoráma nyílik az alatta fekvő falura és a környező hegyekre. A tulajdonos az Angliában ellesett ötleteket, tapasztalatait akarta viszont látni kertjében, de tisztában volt azzal, hogy a hazai klima más, tudta, csak korlátokkal lehet alkalmazni az ottani mintákat. 
Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Bird-friendly garden
Construction:
English landscape garden, Professionally designed garden, Professionally landscaped garden
Spoken languages:
Hungarian, English
Garden's size:
1000 sqm
Year of construction:
2014

Speciality

Building the garden was hard work, becouse the plot was neglected for a while. There were lots of elderberry, mulberry and nettle. First the water system was installed than later on herbaceous boarder and flower beds. Next step was laying turf. He did everything himself. The whole garden is 1000 m2 that consists of different parts.. There are shady areas for ferns and hostas, There are sunny parts for roses and lavanders. He has a huge collection of perennial plants.At the end of the garden there is a relaxing area with sunbeds and grill.

 

Garden's host

Szomoru Miklós

"Kiskorom óta rajongok a növényekért. Már 5 évesen volt saját kiskertem, és végre néhány éve lehetett egy saját kertem is. Itt végre kielhetem a növenyek iránti szeretetemet, szabadon kísérletezhetek, gyűjthetek különlegességeket. Egy saját Facebook oldalt is létrehoztam a kertnek, mivel nagyon sokan kerestek meg kertápolási kérdésekkel. Itt könnyedén tudok tanácsot adni, növényt cserélni, ötleteket adni.

See all

Reviews (18)

15 September, 2019

A Kertész Kertje volt az eddig számomra lehetővé vált meglátogatott kertek legizgalmasabb, és leglátványosabb kertje.
Köszönöm vendéglátonk kedvességét, figyelmességét szakmai segítséget, felkészültségét. Köszönettel Dabrónaki László

15 September, 2019

Emlékezetes előnévnapi ajándékom volt ez a kertlátogatás. Köszönöm, hogy végre láthattam 3D-ben is! Élőben még szebb, mint a képeken. Minden érzékszervem újjáéledt ebben a kertben... Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy a kert létezne-e Miklós nélkül, vagy Miklós tudna-e élni a kertje nélkül? Valószínűleg nem! Úgy érzem: igazából ők egy TEST és egy LÉLEK. Együtt lélegeznek, együtt fejlődnek, együtt boldogok és együtt SZOMORUak. A házigazda figyelmességéért és kedvességéért külön hálás vagyok! Edit

07 August, 2019

Első alkalommal vettünk részt kertlátogatáson.Nagyszerű ajándék volt a feleségemnek!Fantasztikusan éreztük magunkat.Miklós nagyszerű,figyelmes házigazda.Rengeteg új ötletet kaptunk tőle,megerősítve magunkat abban,hogy mi is jó úton haladunk.Külön köszönjük a régóta keresett magokat! H. Péter

Further information

A helyszín a pomázi hév-megállóból induló busszal közelíthető meg. 

Blogunkban több élménybeszámolót is olvashatsz a kertről:

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.