Gardener's Garden

Pest megye

Pilisszentkereszt

Garden's features

Garden's description:
A kert a Pilis egyik bájos falujában, csodálatos természeti környezetben, egy hegyoldalon helyezkedik el, így pompás panoráma nyílik az alatta fekvő falura és a környező hegyekre. A tulajdonos az Angliában ellesett ötleteket, tapasztalatait akarta viszont látni kertjében, de tisztában volt azzal, hogy a hazai klima más, tudta, csak korlátokkal lehet alkalmazni az ottani mintákat. 
 
A kert a BBC Kertvilág magazin 2018. "Év kertje" Díszkert kategóriájának nyertese!
Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Bird-friendly garden
Construction:
English landscape garden, Professionally designed garden, Professionally landscaped garden
Spoken languages:
Hungarian, English
Garden's size:
1000 sqm
Year of construction:
2014

Speciality

Building the garden was hard work, becouse the plot was neglected for a while. There were lots of elderberry, mulberry and nettle. First the water system was installed than later on herbaceous boarder and flower beds. Next step was laying turf. He did everything himself. The whole garden is 1000 m2 that consists of different parts.. There are shady areas for ferns and hostas, There are sunny parts for roses and lavanders. He has a huge collection of perennial plants.At the end of the garden there is a relaxing area with sunbeds and grill.

 

Garden's host

Szomoru Miklós

"Kiskorom óta rajongok a növényekért. Már 5 évesen volt saját kiskertem, és végre néhány éve lehetett egy saját kertem is. Itt végre kielhetem a növenyek iránti szeretetemet, szabadon kísérletezhetek, gyűjthetek különlegességeket. Egy saját Facebook oldalt is létrehoztam a kertnek, mivel nagyon sokan kerestek meg kertápolási kérdésekkel. Itt könnyedén tudok tanácsot adni, növényt cserélni, ötleteket adni.

See all

Reviews (24)

06 July, 2020

Itt ébredni és nyugovóra térni, egy mesébe illő valóság! Ennyi gyönyörű növényt egy kertben látni, felemelő érzés. Csak jól indulhat a nap, ha a növények dús virágzását láthatja minden nap. Ez Miklós érdeme, mert ez volt a vágya, amit sikerült megvalósítani!
Rengeteg inspirációt lehetett gyűjteni ebből a kertből. Gratulálunk! Köszönjük, hogy láthattuk!
V.Andrea és kertbarátai

05 July, 2020

Csodás élmény volt számomra ez a program. A növények fantasztikusan szépek, nagyon hangulatos az egész kert.
Sokat lehet tanulni, Miklós nagyon kedves, minden kérdésünkre részletesen válaszolt. Ráadásul meg is lettünk vendégelve isteni finom pogácsával, kis szendvicsekkel, túrós rétessel.
Köszönöm ezt a tartalmas délelőttöt.

05 July, 2020

A „Kertész kertje” számunkra a legfelemelőbb esztétikai élményt nyújtó kert. Talán azért, mert számunkra az évelő virágokban gazdag angol kert az igazi, a követendő példa, és ez a kert maximálisan megvalósította mindezt. A táj is rásegít a látvány fokozására: a háttérben a Pilis erdőktől zöldellő hegyvonulatai ölelik körbe a házakat és adnak egy természetes keretet. A telekhatáron kívül álló fák jótékonyan olvadnak bele az összképbe: elkülönítik a kertet a szomszédságtól, ugyanakkor harmonikusan illeszkednek a kert flórájához. Mindez nagyon szerencsésen és előnyösen fokozza a kerti látványt. A gondosan megválogatott növénytársítás eredményeképpen, amiben az évelők és rózsák dominálnak, csodálatos színharmónia, formagazdagság, bőséges virágpompa fogad lépésről lépésre. Mivel minden méteren újabb szépségözön állít meg, így a kert sokkal nagyobbnak tűnik a valóságos méreteinél. Egy ékszer doboz, melynek minden sarkában kincseket találhatunk. A házigazda ügyesen fordította előnyére a rossz adottságokat is: a kert szélén lévő mély árkot tóvá és pincévé alakította, így gazdagította tovább a teret. Kitűnő, klasszikus ízlése megmutatkozik a kerti dekorációk terén is: minden kihelyezett tárgy harmonikus egységet képez a környezetével, nem hivalkodó, nem túlzó, éppen annyi, ami nem vonja el a figyelmet a lényegről: a növényekről. Lebilincselő összhatás. Újból és újból látni kell. Varga Ági és Dr Aponyi Lajos

Further information

A helyszín a pomázi hév-megállóból induló busszal közelíthető meg. 

Blogunkban több élménybeszámolót is olvashatsz a kertről:

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.