Csipetnyi Szanazug

Békés megye

Gyula

Garden's features

Garden's description:

A kert a nyugalom és harmónia szigete. Az alföldi vizek járta sik vidék részeként, növényhasználatával - alapvetően hazai növények ültetésével - és egyszerű, népi használati eszközök újrahasználatával az eredeti környezethez illeszkedik, mindeközben a gyümölcsfák és a veteményes a gazdasszonyi gondoskodást példázzák.

Ajánljuk a kertet azoknak, akik szeretik a madárdalt, a szél susogását, a békés környezetet, a csendes pihenést, és nem utolsósorban a gondosan tervezett, ápolt virágágyásokat.

 

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Species garden, Bio & organic garden, Bird-friendly garden, Cottage garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
1800 sqm
Year of construction:
2005

Speciality

Az évelők sokfélesége, az egynyáriak színkavalkádja, az örökzöldek, változatos bokrok és fák adják a kert hangulatát. A beültetéseket úgy alakítják, hogy egy-egy ágyásban minden évszakban virítson valami. A dísznövényeken kívül a veteményes gyümölcsfák, továbbá gyógy- és fűszernövények is megtalálhatóak a kertben. Vegyszermentesen nevelnek mindent, szerves anyagokat, marhatrágyát és komposztot használnak.

 

Garden's host

A tulajdonosnő kedvencei az íriszek, amelyek magról való szaporításával is sikerrel próbálkozott. Az íríszek melett kedvencei még a sásliliomok és a rózsák, ezek állományát is évről évre gyarapítja.

Nagy élvezettel használnak fel régi dolgokat, hasznosítható fa- és épitőanyagot, fémedényt stb.

See all

Reviews (7)

22 June, 2020

Csipetnyi Szanazug: igényes kert kialakítás,gondosan megtervezett növényültetések,nyugalmat sugárzó környezet.
A díszítő tárgyi elemek jól kiegészítik a növény csoportok látványát.
A házigazdák kedvesek,szeretettel mesélnek a kertről,a növények beszerzésének körülményeiről,a mindennapi munkáról.
Élmény ott lenni! Köszönjük!
Rózsa

21 June, 2020

Nagyon boldogok vagyunk, hogy láthattuk ezt a nagyon gazdag kertet. Gazdái nagy lelkesedéssel és kreativitással bővítették évről évre, míg elnyerte jelenlegi tekintélyes méretét. A sok szigetágy beültetése változatos, színes, odaillő dekorációkkal gazdagított. Különösen tetszettek a háziasszony által készített kavics dekorációk és szépen festett cserepek, A ház ura is kiveszi a részét a kert gazdagításából, mert sok kidobásra ítélt növény és tárgyat hozott haza, jó ízléssel meglátva bennük a lehetőséget a további hasznosításukra. Sok növényritkasággal találkoztunk, sok ötletes növénytársítást láttunk, ami újabb inspirációkat hozott számunkra. Összességében a kert növénygazdagsága lenyűgöző, szemnek és léleknek egyformán üdítő. Nagyon köszönjük a házigazdák vendéglátását, a sok információt, amit kaptunk. Remélem, még lesz alkalmam máskor is látni ezt a kertet. Varga Ági

11 June, 2019

Szombaton megismertünk egy varázslatos kertet, hihetetlen változatos, hangulatos, jó ízléssel kialakított, mindenkinek tudom ajánlani! Minden pontján valami gondosan megtervezett ,,meglepetés" várja a látogatót, hol egy kerti tó, hol egy téglafal pihenővel és sok-sok ,,régiség", ami fokozza a mesebeliséget. Barbara

Further information

A kert 2016-ban és 2019-ben Gyula város különdiját kapta meg a "Virágos Gyuláért" versenyben, 2017-ben pedig a Nők Lapja "Enyém a legszebb kert" Zöld árnyékolók kategóriájának győztese lett.

A kert szervezett buszos út keretében is látogatható lesz: Egynapos buszos kirándulás a Berki Királyságba és a Csipetnyi Szanazugba

 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.