Csipetnyi Szanazug

Békés megye

Gyula

Garden's features

Garden's description:

A kert a nyugalom és harmónia szigete. Az alföldi vizek járta sik vidék részeként, növényhasználatával - alapvetően hazai növények ültetésével - és egyszerű, népi használati eszközök újrahasználatával az eredeti környezethez illeszkedik, mindeközben a gyümölcsfák és a veteményes a gazdasszonyi gondoskodást példázzák.

Ajánljuk a kertet azoknak, akik szeretik a madárdalt, a szél susogását, a békés környezetet, a csendes pihenést, és nem utolsósorban a gondosan tervezett, ápolt virágágyásokat.

 

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Species garden, Bio & organic garden, Bird-friendly garden, Cottage garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
1800 sqm
Year of construction:
2005

Speciality

Az évelők sokfélesége, az egynyáriak színkavalkádja, az örökzöldek, változatos bokrok és fák adják a kert hangulatát. A beültetéseket úgy alakítják, hogy egy-egy ágyásban minden évszakban virítson valami. A dísznövényeken kívül a veteményes gyümölcsfák, továbbá gyógy- és fűszernövények is megtalálhatóak a kertben. Vegyszermentesen nevelnek mindent, szerves anyagokat, marhatrágyát és komposztot használnak.

 

Garden's host

A tulajdonosnő kedvencei az íriszek, amelyek magról való szaporításával is sikerrel próbálkozott. Az íríszek melett kedvencei még a sásliliomok és a rózsák, ezek állományát is évről évre gyarapítja.

Nagy élvezettel használnak fel régi dolgokat, hasznosítható fa- és épitőanyagot, fémedényt stb.

See all

Reviews (9)

18 May, 2021

A Kert (igen, így nagybetűvel!) bejáratánál az Andrea által kézzel festett "Már vártalak" üdvözlő tábla fogadott. Ha eddig lettek volna kétségeim (nem voltak), itt azonnal szertefoszlottak volna, tudtam, éreztem jó helyen vagyok. Gyönyörű idő, madárcsicsergés, vagy inkább koncert, és két rendkívül kedves vendéglátó. Így indult, folytatódott, és így is fejeződött be első kertlátogatásunk. Elképesztő mennyiségű, szebbnél-szebb növény, és csodálatos vendéglátók. Hihetetlen mennyiségű munka és energia a Kertben (amely még most is fejlődik, gyarapodik). Andrea és párja nem unták meg kérdéseinket, szeretettel, lelkesedéssel meséltek a növényekről, a kerti építmények kalandos életéről, megszületéséről vagy újjászületéséről. Távozásunk előtt a hely szelleméhez tökéletesen illő vendéglátásban is részesültünk, amelyben Andreáék szorgalma, és vendégszeretete maximálisan megmutatkozott. Írhatnék még sokat a Kertről, a vendéglátókról (lenne mit még, bőven), de a szavak (és még a fényképek se) nem adják vissza azt a hangulatot, amit átéltünk. Köszönjük nekik a felejthetetlen élményt.
Anita és Levente

10 May, 2021

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy becsöppenhettünk az utolsó 2 helyre, és ezt a meseszép, nagyon kreatív kertet megtekinthettük.
Csak gratulálni tudunk a nagyon szimpatikus, kedves házaspárnak a sok ötletes megoldásért, amivel ezt az amúgy sem hétköznapi méretű és virágsokasággal megáldott kertet még színesebbé tették.
A kedves vendéglátást remélem, hogy máskor, más programon újra látogatást tudunk tenni Szanazugban.
A megközelítés leírása alapján könnyen megtalálható volt a helyszín.

22 June, 2020

Csipetnyi Szanazug: igényes kert kialakítás,gondosan megtervezett növényültetések,nyugalmat sugárzó környezet.
A díszítő tárgyi elemek jól kiegészítik a növény csoportok látványát.
A házigazdák kedvesek,szeretettel mesélnek a kertről,a növények beszerzésének körülményeiről,a mindennapi munkáról.
Élmény ott lenni! Köszönjük!
Rózsa

Further information

A kert 2016-ban és 2019-ben Gyula város különdiját kapta meg a "Virágos Gyuláért" versenyben, 2017-ben pedig a Nők Lapja "Enyém a legszebb kert" Zöld árnyékolók kategóriájának győztese lett.

 

 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.