Csipetnyi Szanazug

Békés megye

Gyula

Garden's features

Garden's description:

A kert a nyugalom és harmónia szigete. Az alföldi vizek járta sik vidék részeként, növényhasználatával - alapvetően hazai növények ültetésével - és egyszerű, népi használati eszközök újrahasználatával az eredeti környezethez illeszkedik, mindeközben a gyümölcsfák és a veteményes a gazdasszonyi gondoskodást példázzák.

Ajánljuk a kertet azoknak, akik szeretik a madárdalt, a szél susogását, a békés környezetet, a csendes pihenést, és nem utolsósorban a gondosan tervezett, ápolt virágágyásokat.

 

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Species garden, Bio & organic garden, Bird-friendly garden, Cottage garden
Visit:
Child-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
1800 sqm
Year of construction:
2005

Speciality

Az évelők sokfélesége, az egynyáriak színkavalkádja, az örökzöldek, változatos bokrok és fák adják a kert hangulatát. A beültetéseket úgy alakítják, hogy egy-egy ágyásban minden évszakban virítson valami. A dísznövényeken kívül a veteményes gyümölcsfák, továbbá gyógy- és fűszernövények is megtalálhatóak a kertben. Vegyszermentesen nevelnek mindent, szerves anyagokat, marhatrágyát és komposztot használnak.

 

Garden's host

A tulajdonosnő kedvencei az íriszek, amelyek magról való szaporításával is sikerrel próbálkozott. Az íríszek melett kedvencei még a sásliliomok és a rózsák, ezek állományát is évről évre gyarapítja.

Nagy élvezettel használnak fel régi dolgokat, hasznosítható fa- és épitőanyagot, fémedényt stb.

See all

Reviews (5)

11 June, 2019

Szombaton megismertünk egy varázslatos kertet, hihetetlen változatos, hangulatos, jó ízléssel kialakított, mindenkinek tudom ajánlani! Minden pontján valami gondosan megtervezett ,,meglepetés" várja a látogatót, hol egy kerti tó, hol egy téglafal pihenővel és sok-sok ,,régiség", ami fokozza a mesebeliséget. Barbara

22 May, 2019

Nagyon jól éreztük magunkat. Örök élmény számunkra. Köszönjük a lehetőséget, hogy ilyen varázslatosan szép csodakertbe eljuthattunk. Köszönjük a szívélyes vendéglátást! Somogyi Andrea

15 April, 2019

Csodálatos napunk volt Szanazugban! Két ember kitartó munkájának eredményét látni nagyon inspiráló számomra is, az ott látottakat magam is alkalmazni szeretném a saját kertemben. Jó tapasztalat szerzésnek is gondolom , ösztönzőnek és követendő példának tartom! Most voltunk első alkalommal kertlátogatáson, de nem ez volt utolsó, megígértük hogy jövünk még! Természetesen szeretnénk még további kerteket is meglátogatni a nyár folyamán ! Tökėletes volt a vendéglátás is, finom falatok , isteni saját készítésű ivólevek! Gratulálunk! G. Annamária

Further information

A kert 2016-ban és 2019-ben Gyula város különdiját kapta meg a "Virágos Gyuláért" versenyben, 2017-ben pedig a Nők Lapja "Enyém a legszebb kert" Zöld árnyékolók kategóriájának győztese lett.

A kert szervezett buszos út keretében is látogatható lesz: Egynapos buszos kirándulás a Berki Királyságba és a Csipetnyi Szanazugba

 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.