A Titkos kert

Fejér megye

Velence

Garden's features

Garden's description:

A kert Velencén, egy korábban nyaralóként használt telek átalakításával jött létre azzal a céllal, hogy a koros fák árnyékában élő növények a lakóházzal együtt a gyerekes család mindennapjainak szerves részei legyenek. Az utcában sétálók számára már a ház előtere is hívogató. Ha valami ilyen szép kívül, vajon milyen lehet a kerítésen belül? - vetődik fel gyakran a kérdés. A kertet növénygazdagságával, finom árnyalataival, virágszíneivel, az itt-ott harmonikusan elhelyezett tárgyaival azoknak a kertbarátoknak ajánljuk, akik szeretnének néhány órára kikapcsolódni, a fák árnyékában sétálni, közben leülni és beszélgetni a kertről, növényekről, természetről.

Type:
Ornamental garden
Construction:
English landscape garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
1300 sqm
Year of construction:
2009

Speciality

A fáknak köszönhetően árnyéki, félárnyéki növények lakóhelye lett a kert, ahol szépen fejlődnek többek között a páfrányok (Driopteris sp.) a hortenziák (Hydrangea sp.), az árnyliliomok (Hosta sp.), az orbáncfüvek (Hypericum sp.), a puszpángok (Buxus sempervirens), a naposabb részeken pedig ott vannak a rózsák, a levendulák és a fűszernövények. A kert árnyéki növény együttesek kialakítására is ad hasznos ötleteket.

Garden's host

Uliczki Dóra

See all

Reviews (42)

19 August, 2019

Tegnap fantasztikusan éreztük magunkat a Titkos kertben. A házigazda barátságos személye, a finom sütemény és limonádé, valamint a kert egész hangulata és harmóniája elbűvölő volt. Sok-sok új növényt ismertünk meg és információt kaptunk róluk. Sok új ötlettel lettünk gazdagabbak.
Nagyon jó élmêny volt. Anita

29 July, 2019

A Titkos Kert látogatást nagyon élveztem.A kert fantasztikus,harmónia és nyugalom jellemzi.Imádtam minden részletét.A házigazda nagyon kedves és segítőkész.
Köszönöm a lehetőséget Dórinak,szépséget alkotott. T. Beáta

24 July, 2019

Igazi titkos kert nagyon tetszett és a házigazda ő is egy csoda köszönjük az élményt! Kriszti

Further information

A kert Budapest vagy Székesfehérvár irányából vonattal megközelíthető, a Velencefürdő megállótól kb. 10-15 perc séta.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.

Further events in the garden