Bougainvilleas in the balcony and in the garden

Budapest

Budapest III.

Garden's features

Garden's description:

Egy emeletes épületekkel körülvett udvarban egy lelkes lakó a közösség segítségével mediterrán virágtengert hozott létre, bougainvilleákkal, 30 éves filodendronokkal, négy hatalmas enciánnal (kék és fehér), különböző diplodémiák, sétányrózsák, szerelemvirág, pókliliom, hatalmas sárga datura, hibiszkuszok, sok yukka, köztük 3 több mint 20 éves és kb. 30 nagy cserép leander segitségével. Aki belép a kertbe, elfelejti, hogy nem a mediterránumban van!

 

Type:
Species garden, Patio
Visit:
Child-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
400 sqm
Year of construction:
2008

Speciality

A Pusztadombi lakópark Buda legészakibb részén fekszik, 4 darab 3 emeletes épületből áll, összesen 51 lakás. A 4 épület körbezárja a belső udvart, amely kb. 1000 m2 terület, itt foglal helyet a zöld játszótér és egy 400 m2-nyi virágokkal, fákkal, bokrokkal beültetett rész.

2009-ben önkormányzati zöldpályázaton vissza nem térítendő támogatást nyertek. A belső virágos udvart és a környezetet teljesen felújították, részleges talajcsere után 50 bokor rózsa, mintegy 1500-2000 hagymás (tőzike, krókusz, nárcisz, tulipán, jácint, gyöngyike, liliom,díszhagyma), rengeteg levendula, különböző díszfű, pampafű, hortenzia, íriszek kerültek elültetésre.

A belső udvaron, ahogy a hó elolvad, rögtön megjelennek az első virágok: krókusz, tőzike, folytatják a virágzást a különböző nárciszok, tulipánok, közben virágzik a magnólia, a díszgalagonya, jönnek az íriszek és a rózsák, mégis a legszebb látványt a mediterrán virágok nyújtják  

Garden's host

Az ötletgazda lakó Kardkovács Árpád mérnökember és hobbikertész.

Reviews (1)

16 July, 2018

A házigazda szívvel-lélekkel mutatta be édenkertjét és ez látszik is a növényeken. Sosem láttunk ennyi Bougainvilleákat egy helyen virágozni. Én személy szerint beleszerettem ebbe a virágba. Jó lehet az itt lakóknak, hogy ilyen szépen felvirágoztatja egy lakó a környezetüket a szabadba és télen a lépcsőházba is. Minden kérdésre válaszolt a házigazda, sok tippet, érdekességet megtudtunk tőle. Köszönjük, hogy megmutatta nekünk!
V.Andrea és kolléganői

Further information

Buda legészakibb részén fekszik a 3 emeletes épületből álló kis lakópark. A 4 épület körbe zárja a belső udvart, amely kb. 1000 m2 terület, itt foglal helyet a zöld játszótér és egy 400 m2-nyi virágokkal, fákkal, bokrokkal beültetett rész.

2009-ben a belső virágos udvart és a környezetet teljesen felújították, részleges talajcsere után 50 bokor rózsa, mintegy 1500-2000 hagymás (tőzike, krókusz, nárcisz, tulipán, jácint, gyöngyike, liliom, díszhagyma), rengeteg levendula, különböző díszfű, pampafű, hortenzia, íriszek kerültek elültetésre.

A belső udvaron, ahogy a hó elolvad, rögtön megjelennek az első virágok: krókusz, tőzike, majd folytatják a virágzást a különböző nárciszok, tulipánok. Közben virágzik a magnólia, a díszgalagonya, jönnek az íriszek és a rózsák,de a legszebb látványt mégis a mediterrán virágok nyújtják!

A kertben hatalmas játszótér van, sok játékszerrel, így kisgyermekes családoknak is ajánljuk!

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.