Deerland

Pest megye

Nagymaros

Garden's features

Garden's description:

A kert egy örökzöld parkerdő a Börzsöny lábánál, a lombhullató erdőben. Évtizedes, 30-40 éves örökzöld ritkaságok között barangolunk, míg házigazdánk töretlen lelkesedéssel mutatja be minden egyes példány múltját és jövőjét. A rengeteg információhoz érdemes jegyzetfüzettel menni! Az örökzöldek kedvelőinek kihagyhatatlan!

Type:
Ornamental garden, Species garden, Bird-friendly garden
Construction:
English landscape garden
Visit:
Disabled access
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
3600 sqm
Year of construction:
1980

Speciality

A kertrendezés a 80-as évek elején kezdődött, de csak a 90-es évekre nyerte el végső állapotát. A kert jelentős örökzöld gyűjteménnyel rendelkezik: hamisciprusok, mocsári ciprus, himalájai cédrus, koreai jegenyefenyő, andalúz jegenyefenyő, szomorú atlaszcédrus, kinai mamutfenyő, kolorádófenyő, borókák (több fajta), óriás tuja (sárga hajtású), leylandi ciprus (aranylombú), lucfajták (keleti, kaukázusi),és emellett bükkök (bordó, szomorú), diszalma, magnóliák, rododendronok.

A 2000-es években készült el a tó és vizes élőhely (60m2), ami központi ékessége lett a kertnek.

Garden's host

Nickl József

Munkám mellett hobbi szinten jártam az ország botanikus kertjeit, ezek a túrák, beszerzőutak adtak ihletet az önmegvalósításhoz. A kerteket elejétől fogva "évszázadokra" terveztem.

Reviews (2)

17 October, 2018

Több évtizedes munkával sikerült létrehozni egy kis paradicsomot. Gyönyörű fenyő különlegességek, egy meseszép tavacska, tüdőt tisztító tiszta levegő. Minden gondozott, ápolt. Hozzáértő, gondoskodó kezek kitartó munkája. Jó egészséget kívánok a további tervezgetéshez!

13 August, 2018

Vendéglátónk az örökzöldek szerelmese, számtalan különleges, egyedi ültetésű fát láthattunk 1-3 évestől egészen 30 év feletti korig. Nagyon érdekes volt megismerni a kert folyamatos átalakulásának történetét. Számomra az volt a legnagyobb tanulság, hogy nem kell görcsösen ragaszkodni elképzelésünkhöz, ha a tervezett fa nem érzi jól magát, vagy túlnő rajtunk, vagy a környezete miatt "nem tud érvényesülni" / nincs elég élettér, nem jól választottuk meg a helyét /, akkor el kell engednünk. Nagyon becsülöm házigazdának optimizmusát, hogy folyamatosan ültet olyan fákat, amelyek kiteljesedése bizony jó pár évet várat magára. Köszönjük ezt a csodálatos napot, a nagyszerű tárlatvezetést és a levezető vendéglátást. Köszönettel: E.Ágnes

Further information

A kert neve onnan ered, hogy a szemben lévő hegyoldalon legelésző, bőgő szarvasok gyakran bejártak a kertbe. A hegyoldal azóta beépült, de időnként máig betéved a kertbe egy-egy őz, szarvas, vagy vaddisznó. 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.