Perenkert

Békés megye

Gyomaendrőd

Garden's features

Garden's description:

A kert 2007-ben elég elhanyagolt állapotban került a tulajdonomba. Beültetésének fő irányvonalát a már ott élő ősfenyők adták, melyek egy fertőzés következtében sajnos 2 hét alatt kipusztultak. Ekkor kezdődött a kert mostani arculatának kialakulása, melyet azóta is egyedül gondozok.

Megtanultam, hogy a kert mennyire ki van szolgáltatva a napnak, szélnek, aszálynak, fagynak, vagy épp a nap hiányának. Az évek során rengeteg növénnyel próbálkoztam, kedvenceim a fenyők, a díszfák. Ma már belátom, hogy alkalmazkodnom kell az itteni adottságokhoz. Szerelmeim még a rózsák, a bordó levelű növények, a kicsik, a nagyok, a közepesek. Nemrégiben elkezdtem ismerkedni a hortenziákkal is. A kert egyik felét 140 leylandi ciprus szegélyezi, a hátsó részen virágzásakor 300 illatos akác édesíti meg a levegőt!

A kert nem a különleges növények otthona, de számomra a nyugalom szigete. A területet szabadon használják kutyák, cicák, madarak, és most már a mókusok is megjelentek. Esténként a baglyok, illetve tavasszal esős időben a gólyák is belátogatnak hozzánk, árvizes időben pedig az őzek is megtisztelnek látogatásukkal.

Fontosnak tartom, hogy mindig legyen valamilyen éppen virágzó cserje, illetve hogy minél könnyebben fenntartható legyen maga a kert.

Type:
Ornamental garden, Cottage garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
5500 sqm
Year of construction:
2007

Garden's host

Munkácsi Ildikó
Természetkedvelő és állatbarát vagyok. Mivel az állatok ugyanolyan fontosak számomra mint a kert, ezért mindig arra törekszem, hogy mindenki jól érezze magát a portán. Igyekszek sok mindent újrahasznosítani ( kerti dekorációk), illetve vegyszermentes kertet fenntartani. Számomra a kert a pihenést, kikapcsolódást, felüdülést jelenti, még ha naponta több óra munkát is jelent.

Reviews (3)

01 June, 2020

Nagyon kellemes és hasznos időt töltöttünk Ildikó kertjében, sok-sok információt és tanácsot osztott meg velünk. A kert csodálatos, megtérült a rengeteg belefektetett energia. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük szépen, hogy megnézhettük.

17 June, 2019

A meleg idő ellenére nagyon kellemes délutánt töltöttünk el a kertben.Nagyon hangulatos,ügyesen kialakított ágyásokkal,számunkra tetszetős kerti elemekkel díszített ,nyugalmat árasztó,állatbarát paradicsom.Csodásak voltak a rózsák,sok fajta növény megtalálható tudatosan elrendezve. Nagyon tetszett az,hogy a növények színeire és azok összeültetéseire sok hangsúlyt fektet a tulajdonos. Ajánljuk minden kertbarát figyelmébe a Perenkertet. Andrea, Sanyi

24 May, 2019

Május 25. én volt szerencsénk meglátogatni Gyomaendrődön a Csodálatos Perenkertet. A Főkertész😊 Ildikó, nagy szeretettel fogadott bennünket és részletesen mesélt a kert történetéről,növényeiről.Kedvesen válaszolt minden kérdésünkre.Szemet, szívet gyönyörködtető mesekertben sétálhattunk.Nagyon jól éreztük magunkat.Minden évszakban szívesen meglátogatnánk újra ezt a csodakertet.
Köszönettel; Ildikó, Attila Szolnokról

Further information

Kertem a Hármas-Körös folyótól 500 m-re található, ahonnan a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó ártéri erdők látszanak.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.