Tájkert a Mecsek lábánál

Baranya megye

Pécs

Garden's features

Garden's description:

Pécs külterületén található a dombos fekvésű, park jellegű kert, mely 2010 óta szépül. Egy meredek fekvésű, nehéz, agyagos talajon ápoljuk és gyarapítjuk a kertet, lehetőleg a minimális vegyszeres kezeléssel. Ilyen nehéz terepen is szépen fejlődnek a fenyők, a szőlő, a hagymások, ez bátoríthatja azokat, akik félnek elkezdeni a kertészkedést. A méretekből adódóan nincs angol szegély, helyette minden évszakban új csodák tárulnak fel.

Type:
Ornamental garden, Wildlife garden
Highlighted:
New entry
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
5000 sqm
Year of construction:
2010

Speciality

100 rózsa, 40 gyümölcsfa és egy liget alkotja a gerincét. Örökzöldek adják a struktúrát, peóniák és virágzó bokrok a színeket. Öt pihenőhely hívogat, ezek egyike a tóparton. Kis zöldségeskert és mediterrán dézsások is díszlenek. A kertből csodálatos panoráma nyílik a Mecsek teljes vonulatára a Jakab-hegytől a Zengőig.

Garden's host

Történész vagyok, Pécs gyönyörű muzeális könyvtárában dolgozom és a kertészkedés a hobbim. A növények szeretetét a szülői házból hoztam, a kertészeti szakirodalmat magam gyűjtöttem. Kísérletező kedv, szépítő szándék, hasznos elfoglaltság: ezek motiváltak, amikor tíz éve belefogtam. És a hatalmas, közel 1 hektáros terület.
Szeretném átadni látogatóimnak azt a lelkesedést, amelyet a kert iránt érzek, és szívesen megismernék a természetet szerető és a környezetvédelem ügyében elkötelezett embereket.

Further information

A szintkülönbség és a mély tó miatt a programot biztonsági okokból csak felnőttek látogathatják.

A kert a város külterületén található, csak autóval lehet megközelíteni. A birtoknak épp ez a legfőbb bája: privát éden a pusztaságban!

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.