Giulien vidéki kertje

Heves megye

Nagyréde

Garden's features

Garden's description:

A kertet több részre osztva kezdtük alakítani a férjemmel.

A naposabb részen rózsák, évelők, buxusok és néhány különleges fa is található.

A középső, természetes hatású terület fás, árnyékos, egy nagy méretű tóval, ahová a nyári hőség elől szoktunk elbújni. Itt aljövényzetként szagos müge, medvehagyma, gyöngyvirág, indás infű és korai saláta boglárka húzódik a császárfa (Paulownia tomentosa), szivarfa, ezüst juhar, madár berkenye, nyír és fűz árnyékában.

A kert felső részében veteményes és baromfi udvar található.

Ha szereted a természetes, vidéki zegzugos romantikus kertet, örömnmel várunk programunkon!

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Bird-friendly garden, Cottage garden, Wildlife garden
Construction:
Philosophical garden
Highlighted:
New entry
Visit:
Child-friendly garden
Spoken languages:
Hungarian, English
Garden's size:
800 sqm
Year of construction:
2000

Speciality

A kertben kb. 60-70 tő leginkább angol rózsa, évelők, törpe buxusok, klematiszok, egy japán cseresznyefa, szomorú eperfa, pirostörzsű galagonya, s néhány különlegesség a júdásfa (Cercis), mocsárciprus, ginkobiloba, japán csüngő dísz cseresznye (Prunus serrulata) és egy császárfa is megtalálható.

Garden's host

Zödösné Csépány Erika

Családunk erősen kötődik a természethez. Én agrármérnök vagyok (és egyben 4 gyermek édesanyja!), férjem pedig biológus, biológia-környezetvédelem szakos tanár. Imádjuk a természetet, mindketten a kert szerelmesei vagyunk, de amatőr kertészeknek tekintjük magunkat.
Arra törekszünk, hogy gyermekeink természethű, élhető környezetben nőjenek fel.

Further information

A kertünket folyamatosan alakítjuk, ezért az folyton változó. A következő rész most van kialakulóban, itt egy igazi napsütést kedvelő romantikus, évelős kertrész lesz, pici üvegházzal, amit egybe kötünk a baromfiudvarral és a veteményessel.

 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.