Rita kertje

Győr-Moson-Sopron megye

Sopron

Garden's features

Garden's description:

Telkünk 3000 m2, fokozatosan, minden évben próbálok egy-egy új részt az elképzeléseim szerint beültetni, rendezgetni.

A ház körüli közlekedést térkő lerakásával oldottuk meg, ezek mentén ágyásokat alakítok ki. A déli oldalon két terasz épült, a felső mellé alakítottam ki egy átölelő sziklakertet, ahol a sziklakerti virágok mellé örökzöldeket és rengeteg levendula bokrot is csempésztem. A kerti faházunktól egy járda vezet az alsó teraszra, ezek mentén sok évelő és rózsabokor van. Ide építettük a kerti kiülőnket, lesz hova behúzódni a nyári záporok elől!

A terasz mögött, a nyugati oldalon egy színes, évelő virágokkal, bokrokkal, díszfüvekkel beültetett ágyást alakítottam ki, ahová hortenzia bokrok, tűzesők, kas virágok, begóniák, liliomok és még sok színes virág került.

Az előkert nyugati oldalához is bokrok, örökzöldek, évelő növények kerültek, sok-sok levendulával. A bejáratot a kerítés mentén babérbokrok dobják fel, és mivel ez az északi oldala a teleknek, többnyire örökzöld és árnyékot szerető növények, mint pl. árnyékliliom, tiszafa, tűzeső kerültek. A keleti ágyásban díszfűvek, liliomok és sok más növény mellett rengeteg hortenzia bokor is virágzik.

A kert kialakítása még folyamatban van, minden évben új tervekkel várom a tavaszt.

Type:
Ornamental garden, Bird-friendly garden, Cottage garden, Wildlife garden
Construction:
Formal garden
Highlighted:
New entry
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
3000 sqm
Year of construction:
2010

Speciality

Az évek során kialakult bennem a balkonnövények iránti szerelem, több mint 100 tő díszíti a teraszokat és a bejárati részt nyaranta. Köztük rengeteg leander, muskátli, petúnia, murvafürt, begónia virágzik. Kedvenceim a sétányrózsák, melyek több színben, hatalmas méreteikkel élvezik a nyári napsugarakat.

Garden's host

Kereskedelmi és szociálpedagógus végzettségem van, nagyon szeretem a növényeket, állatokat és ha szép a környezetem. Ezért is fontos számomra, hogy az otthonom és a környezetem rendezett legyen. A kertben töltött munka mindig örömmel tölt el, főleg ha a végeredmény is tetszetős. Az elmúlt évek során rengeteg tapasztalatot szereztem a kertépítés, növénygondozás terén, de célom, hogy minél több tudásra tegyek szert, melyhez vezető út minden pillanatát élvezem.

Further information

Díjak:

2019. BBC Kertvilág magazin "Év kertje" közönségdíj

2019. Nők lapja - "Enyém a legszebb kert" díj

Virágos Sopronért Környezetszépítő verseny többszöri díjazottja

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.