Kert a tájban - táj a kertben

Fejér megye

Pázmánd

Garden's features

Garden's description:

A kert a Velencei dombság kapujánál épül és alakul több mint 20 éve, a díszkert kialakítását a házigazdák saját tervek alapján 10 évvel ezelőtt kezdték.
Egyik ötlet hozta a következőt: miközben formálódtak a támfalak, megépültek a lépcsők, kialakult az erdei sétaút, benépesültek a szegélyek és az ágyások, fontos szempont volt, hogy megőrizzék a lankás domboldal varázslatos hangulatát.
Rengeteg ötlet és próbálkozás, örömteli munka, és a hely iránti tisztelet tükörképe a kert.
Ebben a tükörben minden évszakban más és más szépség mutatja meg magát: ezt a szépséget szeretnék megosztani a házigazdák a kertbe látogatókkal.

Type:
Ornamental garden, Vegetable garden, Species garden, Bird-friendly garden, Cottage garden
Highlighted:
New entry
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
4000 sqm
Year of construction:
2012

Speciality

Kert a tájban, és táj a kertben.
A telepített növények, a színek és formák sokasága egyensúlyban van a tágas füves területekkel, így a kert látogatói egyszerre lehetnek mezei séta és kerti barangolás részesei.
A lejtős terep előnye, hogy a kőtámfalak és a lépcsők határolják és összekötik a különböző kertrészeket, a teraszokról pedig csodás panorámában gyönyörködhetnek a látogatók.
A korábbi szántóföld helyét mára lombhullató fák és örökzöldek, virágzó bokrok, évelők és hagymás növények népesítik be. A kert egy részében évek óta termő gyümölcsös, valamint zöldséges és fűszernövényes kertrész található.

Garden's host

A házigazda Dankó Piroska a virágzó évelők rajongója és gyűjtője: árnyékliliom, hunyor, gólyaorr, tűzeső és sásliliom tövekből mindig elfér még egy-egy újabb fajta a kertben.

Places to see nearby

Brunszvik kastély Martonvásár
Bence hegyi kilátó Velence
Halász kastély Kápolnásnyék (kiállítások és nyári szabadtéri koncertek)
Bálint Borárium

Reviews (2)

16 August, 2021

Köszönjük a szakszerű tájékoztatást!
Mind a négyen nagyszerűen éreztük magunk a kertlátogatás folyamán!
Látványos a sok munka eredménye!
10 es osztályzat!

06 July, 2021

Nagyon tetszett a kert és a bemutató. Piroska felkészült, összeszedett vezető volt, bemutatta a növényeket, a kert koncepcióját és a jövőbeli tervekről is mesélt. Remek ötleteket láthattunk, hogy a díszkert mellett hogyan lehet a veteményest és a gyümölcsöst is összehangolni és szép egységbe vonni. Illetve, hogy kutyávaL is létezik szép kert. :-) Mindemellett rendkívül kedves vendéglátó és nagyon finom rétest és limonádét kaptunk. Köszönjük szépen a lehetőséget!

Further information

A látogatók érkezése után köszöntő és bemutatkozás, ezt követően a kert történetének rövid ismertetése.
A különböző kertrészek felfedezése és bemutatása, beszélgetés a növények kiválasztásának szempontjairól, előnyös növénytársításokról, kedvenc évelőkről.
Séta után frissítő a fedett teraszon, kötetlen beszélgetés.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.