Erdő ölelésében

Pest megye

Gödöllő

Garden's features

Garden's description:

Egy erdőszéli, családiházas kert, ahol tekintettel voltak arra, hogy az építkezés során egyetlen egészséges fát se kelljen kivágni. Az épület formája követte a fák közötti szabad helyeket. Ez annyira jól sikerült, hogy a kertben sétálónak az az  érzése most is, mintha a kerítésen túli erdő egészen az épületig felhúzódna.

Type:
Ornamental garden, Bird-friendly garden
Construction:
English landscape garden
Spoken languages:
Hungarian
Garden's size:
2000 sqm
Year of construction:
1994

Speciality

Az eltelt évek alatt megtartották az idős gyümölcsfákat és fenyőket, melyek az újonnan telepített fákkal és a köréjük ültetett évelőkkel, cserjékkel ma már nagy barátságban élnek. A kertben sok az árnyékos rész, aminek beültetése külön kihívás volt. A tulajdonos nagyon figyelt arra, hogy olyan növények kerüljenek egymás mellé, melyek karaktere, levélformái, virág- és levélszínei harmónizálnak egymással. Azok figyelmébe ajánljuk, akik kedvelik a természetességet, a lágy vonalakat, a patak csobogását, a színes évelőket, és az erdőt.

Garden's host

S.Fehér Anna
Végzettségem:földrajz-rajz szakos tanár, hivatásom 1990. óta keramikus.
Mestereim: Fata György grafikus,Kun Éva keramikusművész, Strohner József képzőművész
Használati tárgyaimat magastüzű félporcelánból készítem. Jelenleg képeket és főként madárplasztikákat mintázok. 2013-ban hoztam létre az „örömforrás” gondolatával az Erdei Kézműhelyt, ahol gyerekeket és felnőtteket is tanítok.Gyakran pályázunk és kiállítunk.
Fontosabb kiállításaim: El Kalászi Galéria Bp, Iparművészeti Múzeum, Ezredév” c.kiáll.díjazott, Vigadó Galéria, Duna Palota, Nemzetközi kerámia Biennálé Tokaj, Festetics Kastély, Gödöllői Művészetek Háza
Az Erdei Kézműhely jelentősebb kiállításai :
2015.Magyarság Háza XXII.Országos Betlehemi pály. díjazott
2016.Gödöllői Városi Könyvtár
2016.Gödöllői Művészetek Háza
2017.Duna Palota „Arany János költészete”c.pály.díjazottt
2017.Nagyszalonta (Erdély)
2018.Muzsikál az Erdő (mátrai pály.)díjazott
See all

Reviews (30)

23 June, 2020

Remek program volt az eső miatt egy héttel elhalasztott kertlátogatás. A háziasszony és házigazda kitűnő vendéglátó volt, külön élményt jelentett a kerámiaműhely megtekintése. A kert nagyon szép fekvésű, árnyas, öreg, sok helyben fellelhető fával, mesterséges patakkal, tóval. Jól tagolt, eltérő funkciójú szinteket remekül fogja össze a pazar gyep. Köszönjük, élmény volt.

22 June, 2020

Örülök,hogy megnézhettük,milyen kincset ölel körbe az erdő.Köszönjük a lehetőséget! További boldog,hasznos munkálkodást kívánok a földhöz és a agyaghoz is. Andrea

21 June, 2020

Szeretném megköszönni Nektek a mai délelőttöt! A kertetek harmonikus, nyugalmat árasztó.A benne megbúvó alkotások teljesen a kert részévé váltak, egyszerűen odaillenek ! A kerámiaégetés közben, amit a négy elemről mondtál az különösen tetszett.😊 Kedvem lett volna maradni és leheveredni a fűbe, miután mindenki elment! 😄 Rengeteg belefektetett munkát láttam és a természet tiszteletét ! Még egyszer köszönjük az élményt ! K.Szilvi

Further information

Bepillantási lehetőség a kerámia (raku) égetés varázsába, vásárlási lehetőség.

A kertről részletes cikket írt Megyesi Éva szakújságíró: Az erdő a karmester, amelyet blogunkban olvashatsz.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.

Further events in the garden