A fehérbe öltözött falu: Nagykörű

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Nagykörű

Tour's features

Tour's description:

Kis falunkat Magyarország cseresznyéskertjének is nevezik, hiszen egyik nevezetessége a több mint 100 fajtából álló gyűjtemény! A község belterületén az utcákat többszáz cseresznye- és meggyfa teszi vonzóvá, amely ilyenkor csak úgy ontja a virágokat!

Elsétálva a templomkerthez, utunk stációkon keresztül vezet, ahol aztán mintegy 400 cseresznyefa pazar látványa fogad bennünket!

A faluséta után kertemben folytatódik a program, ahol a cseresznyén és meggyen kívül ilyenkor virágzik többek között a vadcitrom, az azúrkék dél amerikai hagyma, a lantana levelű viburnum, a mézalmácska. A virágzáshoz természetesen a halk „bogár” koncert is hozzátartozik, amely mint egy szimfónia, csak fokozza a látványt! Saját teakeverékünket szürcsölve figyelhetjük majd az ébredő természetet!

Kertem számos fajta rovart tart el, hiszen a sokféle növény ritka életlehetőséget nyújt a lepkéknek és a bogaraknak, így lehetőségünk lesz az ébredő pillangók, bogarak megörökítésére is! Ilyen alkalom egy évben csak egyszer adatik, kár lenne kihagyni ezt a csodálatos napot!

Type:
Walking tour - Field, For photographers, Botanical tour, Local knowledge
Duration:
Short tour
Difficulty:
Easy
Spoken languages:
Hungarian

Speciality

A templomkertben mintegy 400 cseresznyefa pazar látványa fogad bennünket.

Kertemben a cseresznyén és meggyen kívül ilyenkor virágzik többek között a vadcitrom, az azúrkék dél amerikai hagyma, a lantana levelű viburnum, a mézalmácska.

Tour's host

Grosz Tamás, a  program házigazdája és a kert tulajdonosa 1990 óta foglalkozik különleges növények termesztésével. Kertjében kizárólag olyan növények találhatók meg, amik termesztése ezen az éghajlaton is megvalósitható. 

A házigazda kertje külön is látogatható, Különleges zöldségek kertje néven, előadásait pedig Ehető, iható, gyógyító és fűszerező növények címen találod.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.