Szakmai kirándulás Tullnba (Ausztria)

Niederösterreich

Tulln an der Donau

Tour's features

Tour's description:

Intenzív élmény az egyszerre 60 különböző stílusú kert meglátogatása az ausztriai Tullnban lévő kertbemutató központban! Hogy az élményen túl hasznos is legyen ez az időtöltés és eligazodjunk a bőségben, most kerttervező segítségével járhatod végig ezt a nem mindennapi kiállítást. Mindegyik kert egy-egy esettanulmány, amiből sokat profitálhatunk saját kertünk fejlesztéséhez is. Kerttervező szemével hamarabb megértjük az adott kert sajátosságát, fontos elemeit. Közösen elemezzük a bemutató kerteket, megvitatjuk, hogy mi a jó ötlet, mi nem működik nálunk, mit lehet jól hasznosítani, és mit nem. A látogatás alatt elsősorban a leginspirálóbbakkal foglalkozunk, de ha maradt még energiád, utána egyénileg a teljes park bejárható.

Közös élmény, közös tanulás, ez vár ezen a napon!

A program részletes leírását a „További információk a programról” szakaszban találod.

Type:
For photographers, Botanical tour
Duration:
All-day tour
Features:
Disabled people are welcome
Difficulty:
Easy
Spoken languages:
Hungarian

Tour's host

Rácz Péter

Az English Gardening School (London, Chelsea) CGD 1998-as elvégzése után 2017-ig, több mint 18 éven át voltam kerttervező és kertépítő. Ez alatt az idő alatt több mint száz kerttervet készítettem, és vettem részt azok megvalósításában. 

2012-ben indítottam el a kertlátogatás mozgalmat és 2017-ben az Édenpont oldalt és egyre több programot vezetek saját magam is. A tullni látogatások számomra is sok ötlettel szolgáltak, és szolgálnak még most is. 

Further information

Utazás egyénileg a Bécstől kb. 40 km-re lévő Tullnba.

Találkozó 10 órakor a Die Garten Tulln parkolójában. Megvásároljuk a jegyeket, és elindulunk felfedezni a kerteket. Megvizsgáljuk a növénykiültetéseket, a kertek formai kialakításait, és megfejtjük ezek ránk gyakorolt hatását. Hosszabban időzünk az izgalmas helyeken, hogy valóban begyűjtsük az ötleteket.

Ebéd környékén egy kb. egy órás szünetet tartunk, elfogyasztjuk a magunkkal hozott ennivalót (de lehetőség van a helyi éttermekben egyikében is ebédelni), majd felfrissülve belevetjük magunkat a délutáni programba.  

A szakvezetés délután 3- ig tart, ezalatt kb. 10-15 kertet járunk végig alaposan.

15 órától utazás egyénileg vissza Magyarországra.

A részvételi díjon felüli a helyszínen fizetendő, a belépőjegy: 13,5 Euro 

Telekocsival igyekszünk segíteni azoknak, akik nem tudnak saját autóval eljutni. Ezt az igényedet kérjük, jelezd vevőszolgálatunknak előre, és a csak a visszajelzést követően jelentkezz, ill. fizesd be a részvételi díjat!


A túráról készült részletesebb élménybeszámolót blogunkban olvashatod.

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.