Kiruccanás Somogyországba

Somogy megye

Kaposkeresztúr

Tour's features

Tour's description:

text

Type:
Walking tour - Field, For photographers, Botanical tour, Zoology, Local knowledge
Duration:
Short tour
Features:
Child-friendly tour
Difficulty:
Easy
Tour's length:
5-10 km
Spoken languages:
Hungarian, English

Speciality

A zselici dombság ösvényei tele vannak gyógynövényekkel, mint pl. a 200 milli éves zsurló, csollány (csalán), mezei menta, továbbá vadszeder, faeper. Állatnyomokat is találunk itt, pl. vaddisznócsapásokat, őzikék nyomait, rókalyukakat, a mezőn pedig rétisasokat. Dús növényvilág, tele bokrokkal, páfrányokkal, gombákkal (márciusban az erdőben medvehagyma is található), a tónál vadkacsákkal, génmadarakkal. A tavon lévő csodálatos kis sziget kenuval könnyen megközelíthető.

A korábban Hugomér név alatt ismert falu 1835-ben még önálló jobbágyfalu volt, majd a herceg Esterházy család tulajdonába került.

Lehetőség nyílik lovaglásra, paci simogatásra, és mivel anyanyelvi szinten beszélünk angolul, így igény szerint az angol nyelvet is gyakorolhatod!

Tour's host

Márialaki Rita és családja

"Férjemmel mindketten vidéki származásúak vagyunk, ezért is értékeljük nagyra az itteni dimbes-dombos tájat. 23 évig éltünk Kanadában, ez idő alatt a világ számtalan táján éltünk és jártunk (Kína, Dél-Korea, Tájvan, Szibéria, Hawaii, Okinawa, Karib szigetek stb.) de a sok utazás után az igazi paradicsomot Somogyországban egy tanyán, a Pajtás Tanya/Dude Ranch-en leltük meg. Ide várjuk szeretettel a látogatókat sok-sok mesélni- és látnivalóval!"

Reviews (2)

30 June, 2019

Köszönöm a szervezést, nagyon jól sikerült a program. Nagyszerű fiatal párt ismertünk meg!

31 May, 2019

Elsőként vehettem részt egy "zöld túrán", ami magában foglalt erdőt-mezőt-tavat-szőlőhegyet. Házigazdám Márialaki Rita értő, kedves vezetőm volt a családja birtokában lévő területen.
Ismert minden gyógynövényt, ehető egyéb növényeket, együtt örültünk az ehető cseresznyének és az eperfa termés-ígéretének.
Kellemes sétát tettünk a tó körül, majd az erdőben, ahol megmutatta a "homokhegyet", melyből régebben valószínü bányásztak is.
A szőlőhegyen csodás volt a panoráma: a környező dombokat, a lenti falut mind látni lehetett....itt igyekszik természetbarát módon nevelni a szőlőt, minél kevesebb vegyszert használva.
Ajánlani tudom mindenkinek, hogy saját szemével élvezze ezt a szép kis túrát!

Further information

A szőlőhegy fele menet egy kis kitérővel megnézzük azt a rejtett homoksziklát. ahol a kirándulók monogramjukkal ellátott ,,kívánságkövet" helyezhetnek el, majd útba ejtünk egy természet által kialakított nagy jurtát, illetve körsátrat, melynek közepén állni fantasztikus érzés!

Ezután folytatjuk a túrát egy kis emelkedőn, fel a szőlőhegyre, ahol a már említett káprázatos panoráma vár bennünket!

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.