Kisbuszos kirándulás a Zöld pagony és Erdő ölelésében kertjeinkbe

Budapest és Gödöllő

Gödöllő

Tour's features

Tour's description:

Kisbuszos, egynapos kirándulás két régóta igen népszerű kertünkbe, valamint szakvezetéses séta a Szent István Egyetem Gödöllői Botanikus Kertjébe.

A kertekről részletes leírást, további képeket találsz:

Zöld pagony

Erdő ölelésében

A részletes programról a További információk alatt olvashatsz!

Difficulty:
Easy
Spoken languages:
Hungarian
Features:
Opening this year
Type:
Bus

Speciality

A gödöllői Botanikus kert nevezetessége a kb. 300 éves Vén Vackor, melyet még  Grassalkovich Antal gróf ültetett a XVIII. században, és a 15 féle gyűjtemény, melyek közt mérsékelt övi bambuszokat,valamint az ország leggazdagabb kollekciójú színpompás magnóliáit és vadrózsáit találjuk.

Tour's host

A buszos kirándulás az Édenpont saját szervezésű túrája! Várunk szeretettel!

Further information

Utazás 20 fős légkondicionált Mercedes Sprinter típusú autóbusszal, utaskísérővel.

Találkozás: 08.45 órakor Budapest, XI. ker. Kelenföldi pályaudvar P+R parkolójában (Gyergyótölgyes utca melletti parkoló)

Indulás: 09.00 órakor

10.00-12.00 óráig kertlátogatás a Zöld pagonyban (házigazda Sinka Erika). A kert leírását, bővebb információt, a képgalériáját itt találod: Zöld pagony

12.00 órakor indulunk tovább Gödöllőre, ahol szakvezető kíséretében ismerkedünk meg a Szent István Egyetem Gödöllői Botanikus Kertjével és a Vén Vackorral!

Néhány érdekesség a gödöllői Botanikus kertről:

A több mint 50 éves Szent István Egyetem Gödöllői Botanikus Kertje Magyarország első agrobotanikus kertje, melyben több, mint 1400 hazai és idegenhonos, távoli földrészekről származó növény él, és igen jelentős a gazdasági haszonnövények száma. 15 különféle gyűjteménye közül a mérsékelt övi bambuszok, színpompás magnóliák és vadrózsák az ország legfajgazdagabb kollekciói közé tartoznak.
A kert közepén elhelyezkedő mintegy 300 éves Vén Vackor (Vadkörtefa) 2013-ban a magyarországi Év Fája Verseny győztese, 2014-ben pedig az európai Év Fája Verseny ezüstérmese lett!
A kert 2008 óta természetvédelmi terület!

15.00-17.00 óráig kertlátogatás az Erdő ölelésében kertben (házigazda S. Fehér Anna). A program végén pedig bekukkanthatom a keramikus házigazda műhelyébe, ahol rakuégetés bemutatót is tart nekünk!

A helyszínen a program keretében a házigazdák frissítővel, süteménnyel kínáljá a látogatókat.

A kert leírását, bővebb információt, képgalériáját itt találod: Erdő ölelésében

Kb. 17.00 órakor indulunk vissza Budapestre.

Érkezés Budapestre, a kiindulási pontra: Kb. 18.00-18.30 órakor

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos út, a belépők és a szakvezetés díját, valamint a programok alatt felszolgált frissítőket és harapnivalókat.
A részvételi díj utasbiztosítást nem tartalmaz.

Cancellation policy

A jelentkezés maga még nem biztosítja a helyed: az csak akkor válik véglegessé, ha a teljes részvételi díj befizetésre kerül.

A program napja előtt legfeljebb 21 nappal befizetett jelentkezések a fizetéstől számított 5 napon belül, a részvételi díj 100 %-os visszatérítése mellett visszamondhatók. Az 5 napon túl visszalépett, valamint a program napjától számított 21 napon belül befizetett jelentkezések részvételi díját nem áll módunkban visszautalni! A részvételi jog átruházható, így ha mégsem tudnál eljönni a programra, a helyedet ismerősödnek, barátodnak tovább adhatod. Ebben az esetben kérjük, emailben jelezd nekünk, ki vesz részt helyetted!

Amennyiben a program kezdete előtt 7 nappal a minimális létszám nem jön össze, a program elmarad, amiről írásban értesítést küldünk a jelentkezőknek. A befizetett részvételi díjak teljes egészében visszatérítésre kerülnek. Az esetlegesen felmerült plusz költségek (előzetesen lefoglalt szállás, közlekedési jegy) megtérítésére nincs mód! 

Map

The map only shows the city where the event will take place.The full address will be sent to your email address after the full payment has been made.